Ευρώπη

Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατακαλόκαιρο. Οι προκρίσεις έρχονται με αίμα. Τα συγκεκριμένα ραντεβού ή θα σου στρώσουν τη σεζόν ή θα σου την καταστρέψουν. Το είδαμε το έργο την περασμένη περίοδο όταν το κάζο με την Γκαμπάλα ακολουθούσε για μήνες τον Παναθηναϊκό και τελικά κατεδαφίστηκε όλο το οικοδόμημα. Ούτε οι αποψινοί αντίπαλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟ μπορεί να θεωρηθούν αμελητέα ποσότητα. Ειδικά οι Σουηδοί της ΑΙΚ ασφαλώς και θα παρουσιαστούν έτοιμοι στη Λεωφόρο –τους θυμόμαστε άλλωστε το μακρινό ’99 να τα καταφέρνουν απέναντι στην ΑΕΚ και να την προσγειώνουν ανώμαλα. Τι θέλουμε με όλα αυτά να πούμε; Οι απαιτήσεις πρέπει να είναι λογικές. Ενα δείγμα από τις ομάδες μας θα δούμε και άλλωστε έχουν συμπληρώσει έναν μήνα προετοιμασίας. Ωστόσο, είναι φανερό ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει. Πρέπει οι παίκτες να έρχονται νωρίτερα σε φόρμα, να μην κάνουν έξι ή παραπάνω εβδομάδες ώστε να ζεσταθούν όπως ήθελαν παλαιότερα οι γυμναστές και να φτάνουν σύντομα σε επιτυχίες. Οταν μεγαλώνει η σεζόν λόγω των πολλών αναμετρήσεων, υποχρέωση όλων είναι να αγωνίζονται 11 μήνες. Οσοι ενστερνιστούν την αλλαγή, σίγουρα θα επιπλεύσουν. Αλλά τα τετ α τετ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΣ θεωρούνται εκ προοιμίου δύσκολες αποστολές.

ΠΑΟΚ

Αναμφίβολα πρόκειται για επιτυχία όταν μια ομάδα αποσπά ισοπαλία στην έδρα του Αγιαξ. Οι Ολλανδοί παραμένουν δυνατό brand στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, οι δυσκολίες είναι μπροστά στο σύνολο του Ιβιτς. Και αυτό διότι τώρα υφίσταται η υποχρέωση να περάσει και να αξιοποιήσει τον παράγοντα με τον κωδικό «Τούμπα». Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ κόλλησε και εδώ βρίσκεται το κλειδί: κατά πόσο δεν θα τον λυγίσει το άγχος και θα λειτουργήσει ως το αφεντικό του ζευγαριού.

Διαιτησία

Εγινε, που λέτε, η συνάντηση των 12 με το θέμα «ποιος θα προταθεί για αρχιδιαιτητής από τη Λίγκα». Πού κατέληξαν; Αν και τίποτα δεν ανακοινώθηκε, φέρεται να συγκλίνουν στο όνομα του Δημήτρη Σαραϊδάρη. Το ζητούμενο εδώ σχετίζεται με την αντίδραση των ισχυρών, αλλά προφανώς υπάρχουν συζητήσεις για επίτευξη συμφωνίας.

Φλερτ

Ποιος πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής λέγεται ότι αναμένει πρόταση από το εξωτερικό; Μιλάμε για παίκτη-όνομα και μάλιστα μεγάλης ομάδας. Αν όντως υπάρξει φλερτ και μετακίνηση, τότε θα έχουμε το μπαμ του καλοκαιριού.

Δώνης

Κάτοικος Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τα προσεχή δύο χρόνια. Η συμφωνία με τη Σαρτζάχ οριστικοποιήθηκε και ο έλληνας κόουτς θα κολυμπήσει στο χρήμα, τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του. Και αυτό γιατί το πακέτο θα πλησιάσει τα 5 εκατ. ευρώ. 2,5 εκατ. τη σεζόν! Ιλιγγος σε πιάνει με τέτοια νούμερα. Η εξαγωγή ελλήνων προπονητών συνεχίζεται.

Ολυμπιακός

Επαιξε τη ζαριά του και μέχρι τώρα δεν του βγαίνει. Τι ζητούσαν στον Πειραιά; Να περάσουν στους ομίλους με όπλο την ομοιογένεια. Τελικά κατάφεραν να εμφανίσουν μια ομάδα άχρωμη, άνευρη, κουρασμένη. Η απογοήτευση όλων, απολύτως λογική. Γιατί όποιος εκτιμά ότι είναι καλύτερος ο πρωταθλητής, λαθεύει. Ο δε Φιγκέιρας, όχι Ομάρ ούτε στον Σαλίνο δεν μοιάζει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Το χθεσινό δεν ήταν καμπανάκι. Σήμα συναγερμού για όλη τη χρονιά ήχησε και μάλιστα δυνατά.