Η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ άρχισε με τον ίδιο τρόπο που γράφτηκε το φινάλε στην προηγούμενη: διάπλατα χαμόγελα για τους ποδοσφαιριστές, ικανοποίηση για τον κόσμο που χειροκρότησε την προσπάθεια όλων.

Και πώς να γινόταν διαφορετικά; Το 0-0 κόντρα στη Σεντ Ετιέν στο Ζοφρουά Γκισάρ φαντάζει ως ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα έπειτα από περίπου τεσσεράμισι χρόνια εκτός ευρωπαϊκών αγώνων. Το κοστούμι της ΑΕΚ είχε μόδιστρο τον Τιμούρ Κετσπάγια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: αλληλοκάλυψη, σωστή λειτουργία των γραμμών, τρέξιμο από όλους και φυσικά, το σήμα κατατεθέν του γεωργιανού κόουτς, η μπάλα να μη φτάνει στα δίχτυα του Ανέστη. Δεν δέχεται γκολ η ΑΕΚ και κατά συνέπεια απέκτησε απέναντι στους Στεφανουά προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο έλεγχος του ρυθμού, το ζητούμενο για τον Κετσπάγια, επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια, κάποια διαστήματα οι γηπεδούχοι πίεσαν, ήταν όμως ξεκάθαρο το αγωνιστικό πλάνο της Ενωσης, όπως και ο τρόπος που το εφάρμοζαν οι ποδοσφαιριστές. Οταν μάλιστα χρειάστηκε, στο β’ ημίχρονο, ο Γαλανόπουλος προστέθηκε στη γραμμή των μέσων και η ΑΕΚ διατήρησε την αυτοκυριαρχία της με αλλαγή συστήματος σε 4-5-1. Ο Ανέστης έδειξε ετοιμότητα, ο Γιόχανσον σαν γνήσιος Σκανδιναβός πάγωνε τον ρυθμό και απειλούσε επιθετικά, ενώ ο Μάνταλος έβαζε τις γνωστές πινελιές του όπως στο 28′ όταν έστειλε την μπάλα άουτ σε σουτ που επιχείρησε. Τα γαλλικά ατού είχαν μπλοκαριστεί και σταδιακά η ΑΕΚ κέρδιζε μέτρα και οπλιζόταν με αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, στο 83′ ο Ντίντακ σε προώθησή του αστόχησε, αν και θα μπορούσε να μοιράσει καλύτερα την μπάλα στην περιοχή της Σεντ Ετιέν. Σε επτά ημέρες στο ΟΑΚΑ όλα θα είναι διαφορετικά, με την ΑΕΚ να θέλει γκολ και φυσικά πρέπει να βρει μεθόδους να το πετύχει.

Σεντ Ετιέν: Ρουφιέ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Σελνές, Παζό (68′ Νταμπό), Λεμουάν, Τανάν (64′ Μπέριτς), Ρου, Χαμουμά (86′ Μονιέ-Πακιέ).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (83′ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Βάργκας (67′ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46′ Μπακασέτας).