Προπονητές

Εχουν ένα κοινό οι Βλάνταν Ιβιτς και Βίκτορ Σάντσεθ που οδηγούν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Αμφότεροι άρχισαν την πορεία τους στις συγκεκριμένες ομάδες από τη δεύτερη πίστα προτού προχωρήσουν στην ανάληψη καθηκόντων πρώτου προπονητή. Κάπου εδώ, όμως, αρχίζουν οι (μέχρι στιγμής ) διαφορές. Ο μεν Ιβιτς έκανε καλά play offs και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πείθοντας με τη δουλειά του τη διοικητική πτέρυγα και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του. Το αυστηρό ύφος που έχει ο σέρβος προπονητής ναι μεν τον κάνει κομματάκι απόμακρο, από την άλλη όμως τον βοηθά να κρατά γερά το τιμόνι. Ο Βίκτορ, από την άλλη, ήρθε ξαφνικά στον Ολυμπιακό και το ζητούμενο είναι να εμπνεύσει τους παίκτες του. Αν σκεφθούμε ότι οι περισσότεροι ανήκουν στην κατηγορία των ακριβοπληρωμένων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως θέλουν κάτι παραπάνω για να βοηθήσουν τον (εκάστοτε) κόουτς. Να τον πιστέψουν, να δουν αποτέλεσμα από τη δουλειά του. Εχει συμβεί αυτό με τον Βίκτορ; Το μέλλον θα δείξει παρότι η αντίδραση του Ντουρμάζ –αντίδραση κακομαθημένου παιδιού τη στιγμή της αντικατάστασής του –επιβεβαιώνει ότι ο ισπανός τεχνικός έχει δρόμο μπροστά του. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, παίζει ρόλο και η διαχείριση.

Εκτός πλάνων;

Ο Κασάμι είναι φευγάτος. Το ίδιο και ο Μαζουακού. Ο Καμπιάσο άργησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα της προετοιμασίας. Οπως και να ‘χει, πάντως, ο Ολυμπιακός χάνει ποδοσφαιριστές που θα μπορούσε να ποντάρει πάνω τους σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Είναι προφανές ότι η καθυστέρηση σε ό,τι σχετίζεται με το ξεκαθάρισμα της κατάστασης, δημιουργεί θέματα.

Ντα Κόστα

Δύσκολα ένας ποδοσφαιριστής αντέχει αν μπει στο μάτι των οπαδών. Θα αντεπεξέλθει στην πίεση και στις αποδοκιμασίες; Η περίπτωση του κεντρικού μπακ είναι χαρακτηριστική. Ο κόσμος δυσφόρησε μαζί του στο Νέο Φάληρο, εκδήλωσε τη δυσαρέσκειά του, αλλά στη ρεβάνς του Ισραήλ ο παίκτης καλείται να σταθεί στα πόδια του γιατί με την απουσία του Σιόβα, οι λύσεις του Βίκτορ περιορίζονται.

Ελληνες

Ολο και λιγότεροι γηγενείς ποδοσφαιριστές περιλαμβάνονται στις αρχικές ενδεκάδες των ισχυρών. Θα λέγαμε πως αποτελούν τη μειονότητα και γι’ αυτό δεν μπορεί να ευθύνονται μόνο οι ομάδες, αλλά πρέπει να κάνουν αυτοκριτικοί και οι ίδιοι. Ο Ολυμπιακός είχε μόνο τους Καπίνο, Σιόβα, Μανιάτη, Φορτούνη, ο ΠΑΟΚ τους Γλύκο, Τζαβέλλα, Χαρίση, Αθανασιάδη και η ΑΕΚ τους Ανέστη, Κολοβέτσιο, Μάνταλο. Οσο για τον Παναθηναϊκό, ο Κουτρουμπής ήταν ο μοναδικός μέσα σε μια λεγεώνα αλλοδαπών. Αραγε, το ελληνικό στοιχείο σταμάτησε να συγκινεί τους διοικητικούς ή δεν βρίσκεται ταλέντο στα μέρη μας;

ΠΑΟΚ

Να προκύψειτο πρώτο sold out της σεζόν;

Το βέβαιο είναι πως ήδη τα εισιτήρια της ρεβάνς με τον Αγιαξ στην Τούμπα έχουν μεγάλη ζήτηση. Η διάθεσή τους αρχίζειτη Δευτέρακαι μολονότι είμαστε μεσούντος του θέρους,η απόδοση των παικτών του Ιβιτς στο Αμστερνταμ λειτουργείως μαγνήτης.