ΣΑΒΒΑΤΟ

Daylight XX

Star 13.30

Ένας ταξιτζής και πρώην μέλος της υπηρεσίας επειγόντων περιστατικών επιστρέφει στα παλιά, όταν η τύχη θα τον φέρει έξω από το τούνελ που συνδέει το Μανχάταν με το Νιού Τζέρσεϊ, την ώρα που μια μεγάλη έκρηξη προκαλεί κατάρρευση ενός μέρους του και παγιδεύει τους πάντες. Κλειστοφοβικό και καλογυρισμένο από τον Ρομπ Κόεν, με Σιλβέστερ Σταλόνε και Βίγκο Μόρτενσεν, παραγωγής 1996.  (Διάρκεια: 99′)

Μαριχουάνα στοπ! ΖΑΠ

ΑΝΤ1 17.00

Η άποψη του Γιάννη Δαλιανίδη για τα «παιδιά των λουλουδιών» ήρθε μάλλον αργά (η ταινία είναι παραγωγής 1971, και όχι από τις καλές του). Με τους Ζωή Λάσκαρη, Τόλη Βοσκόπουλο, Γιώργο Πάντζα, Χρόνη Εξαρχάκο. (Διάρκεια: 100′)

Ο γκουρού του έρωτα ΖΑΠ

(The love guru)

ΑΝΤ1 20.00

Αμερικανός μεγαλωμένος από γκουρού στις Ινδίες, επιστρέφει στις Η.Π.Α. με σκοπό να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου γκουρού ψυχολογικής υποστήριξης στον κόσμο! Απερίγραπτη ανοησία που έγραψε ο Μάικ Μάγιερς το 2008, προσπαθώντας να επαναλάβει την επιτυχία του Όστιν Πάουερς. Επίσης με Τζέσικα Άλμπα και Τζάστιν Τίμπερλέικ. (Διάρκεια: 98′)

Ο γόης Χ

Alpha 20.00

Ο υποτιθέμενος πλούσιος θείος ενός νεαρού, αν και ανύπαρκτος, εμφανίζεται στο σπίτι του! Με Βουτσά, Παπαγιαννόπουλο και Βαλσάμη. Μου άρεσε καλύτερα όταν το έλεγαν «Ο φίλος μου ο Λευταράκης». Παραγωγής 1968. (Διάρκεια: 87′)

Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο Χ

ΑΝΤ1 21.45

Καπάτσος και τολμηρός νέος φτάνει σε μια φαρμακοβιομηχανία και, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά των συνεταίρων, αναρριχάται στην ιεραρχία της επιχείρησης εκβιάζοντας τους. Ψήγματα νεοελληνισμού, σε μια κωμωδία παραγωγής 1965, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Με Κώστα Βουτσά, Βασίλη Αυλωνίτη και Νίκο Ρίζο. (Διάρκεια: 81′)

Tι έκανες στον πόλεμο Θανάση; ΧΧΧ

EPT1 22.00

“Κατοχή” καταγράφει η κάμερα του Κατσουρίδη, “δικτατορία” «διαβάζουν» τα μάτια των θεατών της εποχής. Ο Θανάσης Βέγγος στην σημαντικότερη ίσως στιγμή της καριέρας του, αφήνει άφωνο το κοινό με την πρώτη καθαρά δραματική του ερμηνεία. Επίσης με Αντώνη Παπαδόοπυλο, του 1971. Ιδανικό για θεατές δίχως μνήμη. (Διάρκεια: 98′)

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου νο.2 ΧΧΧ

(Harry Potter and the deathly hallows – part 2)

Star 22.00

Στο επικό φινάλε η μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του Καλού και του Κακού κλιμακώνεται αλλά είναι ο Χάρι Πότερ εκείνος, που καλείται να κάνει την απόλυτη θυσία, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο η τελική του αναμέτρηση με τον Βόλντεμορτ. Με αισθητικές αναφορές που κερδίζουν, και ένα αγωνιώδες τελικό ημίωρο, αυτό το τελευταίο φιλμ κλείνει ικανοποιητικά τη σειρά. Του 2011, με Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουάτσον, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρόμπι Κολτρέιν, Τομ Φέλτον, Ρέιφ Φάινς. (Διάρκεια: 127′)

Χάρηκα που σε γνώρισα ΧΧ

(Seeking a friend to the end of the world)

ΕΡΤ2 23.15

Ενώ το τέλος του κόσμου πλησιάζει, ένας άνδρας ξεκινά μια αναζήτηση για τη χαμένη του αγάπη, και παίρνει μαζί του μια κοπέλα, δίνοντας της την υπόσχεση ότι θα τη βοηθήσει να βρει την οικογένεια της. Του 2012, τρυφερό και βασισμένο σε μια ιδέα που έχει πραγματωθεί και καλύτερα στο σινεμά («Η τελευταία νύχτα» του Ντον Μακ Κέλαρ). Με Στιβ Καρέλ, Κίρα Νάιτλι. (Διάρκεια: 97΄)

Η συναλλαγή Χ

(Catch 44)

Star 02.00

Η ζωή τριών γυναικών που έχουν ως επάγγελμα τις ληστείες, θα ξεφύγει από την πορεία της, όταν μια εξ αυτών κάνει σχέση με έναν άγνωστο, που, στη συνέχεια, θα γίνει και συνεργάτης τους. Αδιάφορη και κακογραμμένη περιπέτεια παραγωγής 2011, με Μάλιν Άκερμαν, Μπρους Γουίλις, Νίκι Ριντ, Ντέμπορα Αν Γουλφ. (Διάρκεια: 84′)

Η γοητεία της απιστίας Χ

(Something to talk about)

Star 03.45

Μια απατημένη σύζυγος αναζητά παρηγοριά στους γονείς της οι οποίοι όμως έχουν κι αυτοί τα προβλήματα τους. Εντυπωσιακό καστ σε μια ακόμη πιο εντυπωσιακά ξενέρωτη κοινωνική «κομεντί», που μοιάζει να γυρίστηκε όχι το 1995, αλλά το 1955! Με Ντένις Κουέιντ, Τζούλια Ρόμπερτς, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Τζίνα Ρόουλαντς, σε σκηνοθεσία του Λάσε Χάλστρομ. (Διάρκεια: 98΄)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας ΧΧ

(You’ve got mail)

Star 13.20

Δυο βιβλιοπώλες τσακώνονται το πρωί και το βράδυ ανταλλάζουν flirtatious μηνύματα, μέσω διαδυκτίου, δίχως να ξέρουν με ποιόν μιλούν! Πάνω σε αυτή την σύμπτωση, η Νόρα Έφρον στήνει μια συμπαθέστατη ρομαντική κομεντί, με Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν και Γκρεγκ Κινίαρ, παραγωγής 1998. (Διάρκεια: 90′)

Footloose ΧΧ

ΑΝΤ1 14.00

Νεαρός επαvαστάτης αvαγκάζεται vα αφήσει τις παρέες τoυ στo πoλύβoυo Σικάγo και vα μετακoμίσει σε μικρή κωμόπoλη όπου απαγoρεύεται κάθε είδoυς χoρευτική μoυσική! Αντιλαμβάνεστε τη συνέχεια – και κάποιοι την γνωρίζετε μιας και τούτο εδώ υπήρξε μέγα σουξέ της δεκαετίας του ’80. Με Κέβιν Μπέικον και Λόρι Σίνγκερ. Ο Κένι Λόγκινς τραγουδά το ομώνυμο σουξέ. (Διάρκεια: 90′)

Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας ΖΑΠ

Alpha 16.30

Ένα παιδί λαϊκής καταγωγής, είναι ερωτευμένος με μια ξεπεσμένη πλην ψηλομύτα αριστοκράτισσα. Άλλο «Δεσποινίδα», άλλο «Πριγκηπέσσα» κι ας υπογράφει και τις δύο ο Γιάννης Δαλιανίδης. Του 1971, με Σταύρο Παράβα, Χρόνη Εξαρχάκο και Μπέρη Αρβανίτη. (Διάρκεια: 101′)

Ασύλληπτος επαναστάτης ΧΧΧ

(Lonely are the brave)

ΕΡΤ1 19.00

Ένας αναρχικός καουμπόι περιδιαβαίνει τη σύγχρονη Δύση, εφαρμόζοντας πάντα τους δικούς του κανόνες, μέχρι που καταλήγει φυγάς. Σε σενάριο Ντόναλντ Τράμπο (ένα από τα θύματα της λεγόμενης «μαύρης λίστας»), ένα απολαυστικό γουέστερν παραγωγής 1962, με όμορφες εμφανίσεις από τους Κερκ Ντάγκλας, Τζίνα Ρόουλαντς, Μάικλ Κέιν και Γουόλτερ Ματάου. (Διάρκεια: 107′)

Το κόκκινο μπαλόνι ΧΧΧΧ

(Le ballon rouge)

ΒΟΥΛΗ 19.45

Μια ιστορία για τη φιλία ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και ένα μπαλόνι με φόντο το Παρίσι της δεκαετίας του 1950. Αλλά και ένα μαγικό ταξίδι στην «πατρίδα» της παιδικής ηλικίας, σε μια από τις πιο όμορφες, και «χωματένια» λυρικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ. Ο Αλμέρ Λαμορίς κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 1956 και ένα χρόνο μετά, το Όσκαρ σεναρίου. Με Πασκάλ και Σαμπίν Λαμορίς. (Διάρκεια: 60′)

Βασιλικοί γάμοι ΧΧΧ

(Royal weddings)

ΒΟΥΛΗ 20.30

Δυο χορευτές ταξιδεύουν με πλοίο για την Αγγλία όπου θα εμφανιστούν παράλληλα με τους Βασιλικούς Γάμους στο διάσημο αυτό μιούζικαλ του 951 με τον Φρεντ Ασταίρ. Η σκηνή όπου ο σταρ χορεύει σε όλα τα επίπεδα ενός δωματίου, έχει μείνει στην ιστορία. Σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Στάνλεϊ Ντόνεν. (Διάρκεια: 92′)

Η μάχη του Σιάτλ ΧΧ

(Battle in Seattle)

Alpha 23.15

Νοέμβριος του 1999 και στο Σιάτλ χιλιάδες νέοι ετοιμάζονται να διαδηλώσουν ενάντια στην παγκοσμιοποίηση. Με πραγματικό υλικό από τις τότε διαδηλώσεις (που μπλέκονται με το δράμα) ένα ενδιαφέρον και έντονο φιλμ, με Σαρλίζ Θέρον, Γούντι Χάρελσον, Ρέι Λιότα και Κόνι Νίλσεν, παραγωγής 2007. (ΔΙάρκεια: 111′)

Σκότωσε τους γλυκά ΧΧ

(Killing them softly)

Star 23.30

Όταν ένα παιχνίδι πόκερ, που ελέγχεται από τη μαφία, πάει στραβά, ο Μπραντ Πιτ προσλαμβάνεται ως ο παραδειγματικός τιμωρός τους. Υπέροχη νουάρ ατμόσφαιρα, παράφωνη – καθότι κραυγαλέα – πολιτική καταγγελία. Ο συνδυασμός δεν λειτουργεί πάντα. Του Άντριου Ντομινίκ, επίσης με Τζέιμς Γκαντολφίνι (που δίνει ρέστα εδώ), Ρέι Λιότα και Σαμ Σέπαρντ. Παραγωγής 2012. (Διάρκεια: 87′)

Sucker Punch X

Star 01.30

Ένα μικρό κορίτσι εισάγεται, από τον επιτακτικό πατέρα της, σε μία ψυχιατρική κλινική και βρίσκει καταφύγιο σε μία πλασματική πραγματικότητα, όπου μαζί με άλλα 4 κορίτσια από την κλινική σχεδιάζουν την απόδρασή τους. Φασαριόζικη κόμικ φαντασίωση δεκάχρονου, από τον σκηνοθέτη των «300», Ζακ Σνάιντερ. Με Έμιλι Μπράουνινγκ και Άμπι Κόρνις. Παραγωγής 2011. (Διάρκεια: 100′)

Transit X

Star 03.45

Συμμορία ληστών παίρνει όμηρους μια οικογένεια, αγνοώντας πως ο πατέρας έχει μόλις αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή. Τυποποιημένη περιπετειούλα παραγωγής 2012 με Τζιμ Καβίζελ (ο Χριστός του “Passion of the Christ” του Μελ Γκίμπσον) και Ελίζαμπεθ Ρομ. (Διάρκεια: 80′)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Τροχονόμος Βαρβάρα Χ

Alpha 16.50

Μην μπορώντας να βρει δουλειά, ο Στάθης Ψάλτης αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Η μόνη φάρσα του ηθοποιού που είναι στημένη με ένα μίνιμουμ επαγγελματισμού, είναι και η συγκριτικά καλύτερη του. Επίσης με Γιάννη Γκιωνάκη, του 1981. (Διάρκεια: 90′)

Μη σπρώχνεις έρχομαι ΧΧ

(Due date)

Star 22.00

Τυχαία συναντιούνται, τυχαία συμμαχούν προσπαθώντας να φτάσουν οδικώς στο Λος Άντζελες σε ένα άτυπο ριμέικ του «Αεροπλάνα, τρένα κι αυτοκίνητα» με Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ζακ Γαλυφιανάκη. Σκηνοθετεί ο Τοντ Φίλιπς του “Hangover” και το τελικό αποτέλεσμα ομολογουμένως έχει πλακίτσα δίχως να εκπίπτει στη χυδαιότητα (πολύ). Του 2010. (Διάρκεια: 90′)

Το παιδί με το ποδήλατο ΧΧΧΧ

(Le gamin au vélo)

ΕΡΤ2 22.00

Κλέβουν το ποδήλατο του 12χρονου Συρίλ. Αυτό που του έκανε δώρο ο πατέρας που το έχει εγκαταλείψει σε ένα οικοτροφείο. Μια δραματοποιημένη κοινωνιολογική μελέτης των αδελφών Νταρντέν που ανασυνθέτουν τα χαμένα κομμάτια της παιδικής ψυχολογίας ξεπερνώντας φροϋδικές ερμηνείες και ακαδημαϊκές θεωρίες. Όλα εδώ πάλλονται και δονούνται από έναν καλπάζοντα ρεαλισμό. Του 2011 με Σεσίλ Ντε Φρανς και Τομάς Ντορέ. (Διάρκεια: 87′)

ΤΡΙΤΗ

September ΧΧ

ΕΡΤ2 22.00

Η Πέννυ Παναγιωτοπούλου εικονογραφεί την ιστορία της Άννας, μιας γυναίκας που, μετά το θάνατο του σκύλου της, εισβάλει στη ζωή μιας φαινομενικά λειτουργικής οικογένειας. Είναι κρίμα όμως που αυτό το μάθημα ανθρωπιάς γίνεται τόσο κραυγαλέο στις σημάνσεις του (εξ ου και «μάθημα»). Εξαίρετη όμως η κεντρική ερμηνεία της Κόρας Καρβούνη. Παραγωγής 2013. (Διάρκεια: 99′)

Απαγωγή Χ

(Stolen)

Star 22.00

Οι πρώην συνεργάτες ενός κλέφτη αποφασίζουν να απαγάγουν την κόρη του – και ο Νίκολας Κέιτζ τρέχει πίσω από την επιταγή, χαραμίζοντας το ταλέντο του σε άλλη μια περιπέτεια της σειράς. Του 2012, επίσης με Τζος Λούκας και Ντάνι Χιούστον. (Διάρκεια: 87′)

Το θέατρο του τρόμου ΧΧ

(The theatre bizarre)

Star 02.15

Στην αίθουσα ενός φαινομενικά εγκαταλελειμμένου, παλιού κινηματογράφου, έξι ιστορίες προβάλλονται και σπέρνουν τον πανικό σε μια ανθολογία τρόμου, σύγχρονη και ανανεωτική, που θα ενθουσιάσει τους φίλους του Φανταστικού. Οι υπόλοιποι ας πλησιάσουν με προσοχή! Του 2011, με Ούντο Κίερ, Βιρτζίνια Νιούκομπ, Αμάντα Μαρκάρντ. (Διάρκεια: 104′)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Απόλυτο σκοτάδι ΧΧ

(Vanishing on 7th Street)

Star 22.00

Όταν ένα γενικό μπλακ-άουτ βυθίζει την πόλη του Ντιτρόιτ στο απόλυτο σκοτάδι, ο πληθυσμός εξαφανίζεται και απομένει μια μικρή ομάδα ανθρώπων, που διαθέτει ελάχιστα εφόδια. Στο μεταξύ, η νύχτα πλησιάζει. Ενδιαφέρουσα αρχική ιδέα, και ο Μπραντ Άντερσον είναι ένας μάστορας του τρόμου – αλλά το φιλμ εξαντλείται γρήγορα. Παραγωγής 2010, με Χέιντεν Κρίστενσεν και Τάντι Νιούτον. (Διάρκεια: 90′)

Είμαι καλά, μη σε νοιάζει ΧΧΧ

(Je vais bien, ne t’en fais pas)

Star 01.45

Οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές σχέσεις περνάνε μέσα από το σύμπαν ενός σπιτιού, και στο επίκεντρο μια νεαρά κοπέλα που επιστρέφει από τις καλοκαιρινές της διακοπές για να μάθει ότι ο δίδυμος αδελφός της εγκατέλειψε το πατρικό σπίτι. Όλα αυτά σε γαλλικό, ευπρόσωπο οικογενειακό δράμα, δίχως κορυφώσεις, αλλά δίχως και υστερίες. Παραγωγής 2006 με Μέλανι Λοράν και Ιζαμπέλ Ρενό. (Διάρκεια: 88΄)

ΠΕΜΠΤΗ

Τζο, ο τρομερός ΧΧ

EPT1 19.20

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος σχεδιάζει ληστεία αλλά… έρχεται δεύτερος σε μια όμορφη παρωδία του γκανγκστερικού φιλμ από τον συνεπέστατο Ντίνο Δημόπουλο. Παραγωγής 1955, επίσης με Διονύση Παπαγιαννόπουλο και Νίκο Ρίζο. (Διάρκεια: 88′)

Οι υποψήφιοι ΧΧ

(The campaign)

Star 22.00

Καθώς η ημέρα των εκλογών πλησιάζει, δύο αντίπαλοι για το χρίσμα του Γερουσιαστή έρχονται σε σφοδρή σύγκρουση. Πολιτικά μιλώντας, υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ορισμένα από τα gags εδώ είναι απολύτως ξεκαρδιστικά. Παραγωγής 2012 με Γουίλ Φερέλ και Ζακ Γαλυφιανάκη. (Διάρκεια: 80′)

Φόνος εξ αμελειας ΧΧ

(Jindabyne)

Star 01.45

Στη διάρκεια μιας εκδρομής με ψαρόβαρκα, τέσσερις φίλοι ανακαλύπτουν το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας αλλά δεν διακόπτουν το ταξίδι τους. Αναφέρουν στις Αρχές το μακάβριο εύρημά τους μέρες μετά – η ταινία παρακολουθεί τις συνέπειες των πράξεων τους. Κοινωνικό θρίλερ από τον σκηνοθέτη του «Λαντάντα», άνισο στο ρυθμό του αλλά με καλές ερμηνείες. Του 2006, με Γκάμπριελ Μπερν, Λόρα Λίνεϊ. (Διάρκεια: 120′)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι ΧΧΧ

(The man with the golden arm)

ΒΟΥΛΗ 21.00

Οι προσπάθειες ενός ηρωινομανή να απεξαρτηθεί και να ορθοποδήσει, σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά noir των 50s. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη ταινία που καταπιάνεται σοβαρά με το θέμα του εθισμού και της εξάρτησης. Με τον Φρανκ Σινάτρα να δίνει ρέστα. Σκηνοθετεί ο ΌτοΠρέμινγκερ. (Διάρκεια: 90′)

Χιροσίμα αγάπη μου ΧΧΧΧ

(Hiroshima mon amour)

ΕΡΤ2 22.00

Μία ηθοποιός φτάνει στη Χιροσίμα για να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με θέμα την ειρήνη. Εκεί, γνωρίζει έναν Ιάπωνα, με τον οποίο γίνονται εραστές. Ορόσημο του γαλλικού Νέου Κύματος, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Αλέν Ρενέ (βασισμένη σε σενάριο της Μαργκερίτ Ντιράς) καταγράφει μια διαλεκτική αλυσίδα όπου οι συνεχείς εναλλαγές παρόντος-παρελθόντος, συνθέτουν μία ταινία γύρω από την Ιστορία και τη μνήμη, αλλά και την προσωπική και συλλογική οδύνη. Του 1959 με Εμανουέλ Ριβά, Έιτζι Οκάντα, Μπερνάρ Φρεσόν, Στέλλα Ντάλας. (Διάρκεια: 90′)

Κωδικός μέρκιουρι ΧΧ

(Mercury rising)

Star 23.00

Ένας πράκτορας του FBI προσπαθεί να προστατέψει ένα επτάχρονο αυτιστικό παιδί που, έχοντας σπάσει έναν κώδικα των μυστικών υπηρεσιών, απειλείται από επαγγελματία φονιά. Το σενάριο είναι ξεχειλωμένο, αλλά ο Χάρολντ Μπέκερ σκηνοθετεί με σοβαρότητα. Με Μπρους Γουίλις και Άλεκ Μπόλντουιν, του 1998. (Διάρκεια: 120′)