Παράταση έως και τον Σεπτέμβριο δίνει η ΔΕΗ στους πελάτες της με ληξιπρόθεσμες όφειλες για να μπουν σε πρόγραμμα και να ρυθμίσουν την αποπληρωμή τους. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με ανακοίνωσή της καλεί 1,5 εκατομμύριο πελάτες της που έχουν όφειλες προς την επιχείρηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, του οποίου παρατείνεται η διάρκεια, προβλέπει δυνατότητα διακανονισμού στους οφειλέτες σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Από την 1η Απριλίου που «έτρεξε» το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ εντάχθηκαν 290.000 οφειλέτες, οι οποίοι έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους πελάτες της που δεν θα διακανονίσουν τις οφειλές τους επωφελούμενοι από την ευκαιρία που τους δίνεται με την παράταση του προγράμματος έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ότι εφόσον γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησής τους λόγω χρέους, δεν θα ισχύουν οι ανωτέρω ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επανασύνδεσή τους.

Η ΔΕΗ ενημερώνει ότι με το νέο πρόγραμμα διακανονισμών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2016, οι ενεργοί διακανονισμοί ληξιπρόθεσμων οφειλών από λογαριασμούς ρεύματος αυξήθηκαν κατά περίπου 545 εκατ. ευρώ, και από τα 300 εκατ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2016 έφτασαν τα 845 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου, ενώ ολοκληρώθηκαν επιτυχώς διακανονισμοί ύψους 31 εκατ. ευρώ. Οι μέχρι σήμερα εισπράξεις που αντιστοιχούν στο νέο πρόγραμμα διακανονισμών είναι της τάξης των 35 εκατ. ευρώ.