Αναστάτωση προκλήθηκε το Σάββατο σε πτήση τσάρτερ της AirBerlin, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Βερολίνο προς το Ηράκλειο, όταν ένας εκ των επιβατών, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ, σηκώθηκε από τη θέση του και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει, μιλώντας γερμανικά, και να χειρονομεί.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία, δεδομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων των τελευταίων ημέρων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ένας άνδρας που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαίνονταν ως κανονικός επιβάτης, σηκώθηκε και με γρήγορες αλλά και «επαγγελματικές» κινήσεις, ακινητοποίησε τον επιβάτη, τον έριξε στο πάτωμα του αεροσκάφους και του πέρασε χειροπέδες.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, ο άνδρας που συνέλαβε τον ταραξία ήταν αστυνομικός που ταξίδευε για διακοπές στην Κρήτη. Ωστόσο, το γεγονός ότι είχε μαζί του χειροπέδες δημιουργεί ερωτήματα και αφήνει υπόνοιες ότι αστυνομικοί με προκάλυψη ταξιδιώτη, βρίσκονται εντός πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού.

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε, τον ταραξία παρέλαβαν αστυνομικοί του αεροδρομίου. Ωστόσο, ο άνδρας δεν κρατήθηκε, αφού δεν υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του.