Την έκτη φετινή του νίκη και την 49η της καριέρας του σημείωσε χθες ο Λιούις Χάμιλτον στο γκραν πρι της Γερμανίας. Ο Λιούις Χάμιλτον δεν άφησε περιθώριο στον ομόσταβλό του να απειλήσει την πρώτη θέση του βάθρου παρότι ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα ήθελε πολύ –μιας και κατάγεται από τη Γερμανία –να στεφθεί νικητής εκεί, στην πατρίδα του. Οι δύο επόμενες θέσεις συμπληρώθηκαν από τα δύο μονοθέσια της Red Bull, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να τερματίζει μπροστά από τον μικρό Μαξ Φερστάπεν. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με τη δεύτερη Mercedes αρκέστηκε στην τέταρτη θέση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Χάμιλτον, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στην κατάταξη των οδηγών, να αυξήσει τη διαφορά του στους 19 βαθμούς έναντι του Γερμανού. Η βαθμολογική ανατροπή φαίνεται να φέρνει τον Χάμιλτον πιο κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, αν και είναι πολύ νωρίς αφού απομένουν ακόμη άλλα εννέα γκραν πρι για να κλείσει η φετινή σεζόν.

ΑΝΑΠΑΥΛΑ. Ο Χάμιλτον πέτυχε αυτό που ήθελε: να ξεκινήσει την καλοκαιρινή του ανάπαυλα –μιας και ο επόμενος αγώνας είναι στις 28 Αυγούστου στο Βέλγιο –με ξεκάθαρο βαθμολογικό προβάδισμα. Θετικά σχόλια προκάλεσε η συνεχής ανοδική πορεία του 18χρονου Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έδειξε τα δόντια του στους παλαιότερους οδηγούς και κατάφερε να τερματίσει με το μονοθέσιο της Red Bull στην τρίτη θέση. Συνολικά, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον προηγείται με 217 βαθμούς έναντι 198 του Ρόσμπεργκ και τρίτος ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με 133. Στους κατασκευαστές η Mercedes άνοιξε αρκετά την ψαλίδα της με τις άλλες δύο ομάδες και βρίσκεται στους 415 πόντους. Στη δεύτερη θέση πέρασε η Red Bull με 256 και στην τρίτη θέση βρίσκεται Ferrari με 242.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ. Από τα πάντοκ παρακολούθησε το γερμανικό γκραν πρι και ο 17χρονος γιος του Μίχαελ Σουμάχερ, Μικ Σουμάχερ Τζούνιορ, ο οποίος τρέχει με μονοθέσιο της Formula 4 και σημειώνει συνεχή πρόοδο. Να σημειωθεί ότι η Formula 4 αποτελεί τον προθάλαμο προετοιμασίας πολλών έφηβων οδηγών για τη Formula 1.