Στα χέρια του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού της Munich Re πέρασε πλέον η ΑΤΕ Ασφαλιστική, καθώς ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης ανάμεσα στον Ομιλο της Τράπεζας Πειραιώς και την ERGO International AG, θυγατρική της Munich Re.

Η ERGO International AG κατέβαλε τίμημα που ανέρχεται σε 90,1 εκατ. ευρώ σε μετρητά για το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην ΑΤΕ Ασφαλιστική, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς το τίμημα υπόκειται σε αναπροσαρμογή, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, βάσει συνήθων κριτηρίων αναπροσαρμογής τιμήματος εξαγοράς, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών. Η συναλλαγή βελτιώνει τον δείκτη CET-1 του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κατά περίπου 5 μονάδες βάσης, με στοιχεία της 31ης Μαρτίου 2016, κυρίως από τη μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού κατά 0,2 δισ. ευρώ.

«Η πώληση της ATE Ασφαλιστικής υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποεπένδυση από συγκεκριμένες μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες. Η επένδυση στην Ελλάδα ενός ισχυρού ομίλου, όπως αυτός της ERGO, επιβεβαιώνει το διεθνές ενδιαφέρον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε μια περίοδο που οι άμεσες ξένες επενδύσεις και οι θέσεις απασχόλησης έχουν εξαιρετική βαρύτητα για την εγχώρια αγορά» δήλωσε ο Γιώργος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Με την επένδυση αυτή η ERGO ενισχύει σημαντικά τη θέση της στην εγχώρια αγορά και διαμορφώνει ένα ιδιαίτερα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων. Το 2015 τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της ERGO Ελλάδας έφθασαν τα 141 εκατ. ευρώ, προερχόμενα κατά κύριο λόγο από τις γενικές ασφαλίσεις, ενώ διατηρήθηκε η υψηλή κερδοφορία που παρουσιάζει σταθερά η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική στο ίδιο έτος ενέγραψε ασφάλιστρα της τάξης των 125 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 91 εκατ. ευρώ αφορούν γενικές ασφαλίσεις.

«Η επένδυση στην ΑΤΕ Ασφαλιστική αποτυπώνει την εμπιστοσύνη του Ομίλου ERGO στις προοπτικές της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς» δήλωσε ο CEO των εταιρειών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα Θεόδωρος Κοκκάλας.