«Ακατάσχετη υποσχεσιολογία» καταλογίζει η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) στον διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας. Σε μία σκληρή απάντηση χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του για άμεσες προσλήψεις νοσηλευτών «άνθρακες».

Πριν από την ανακοίνωση της ΕΝΕ είχε μεσολαβήσει ανταλλαγή αλληλογραφίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον διοικητή του νοσοκομείου να διαβεβαιώνει σε πρόσφατη επιστολή του ότι το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με το επιπλέον προσωπικό, τηρώντας έτσι τις δημόσιες δηλώσεις του στο 8ο Πανευρωπαϊκό Νοσηλευτικό Συνέδριο στις 19 Μαΐου.

«Από τα 26 άτομα που αφειδώς αναγράφετε στον σχετικό πίνακα ως καινούργιο προσωπικό, υποτιμώντας βάναυσα την αντιληπτική μας ικανότητα, μόνον ένα έχει ήδη έρθει για να εργαστεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας από τη νέα προκήρυξη 5Κ (χωρίς βέβαια να ευθύνεστε εσείς για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας…)», απαντά η ΕΝΕ ύστερα από διασταύρωση των στοιχείων. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η διοίκηση κάνει λόγο και για μετατάξεις, όμως οι εν λόγω νοσηλευτές «εργάζονται ήδη στο νοσοκομείο εδώ και αρκετά χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν εντάσσονται στην κατηγορία του νέου αίματος», γι’ αυτό και καλεί τον διοικητή να επανέλθει με «πειστικές απαντήσεις».