Τα βέλη του στρέφει εκ νέου ο Παύλος Πολάκης εναντίον της Δικαιοσύνης, αναδεικνύοντας το «βαθύ πρόβλημα», όπως το χαρακτηρίζει, αυτή τη φορά και στα Σώματα Ασφαλείας. Μάλιστα, στον νέο γύρο του πολέμου που ξέσπασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προειδοποιεί ότι «τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη τού ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο…».

Αιτία για το νέο ξέσπασμα Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης ήταν η σύλληψη της διοικητικής διευθύντριας και του διοικητικού υποδιευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων το βράδυ της Κυριακής επειδή προχώρησαν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων έργου με καθαρίστριες. Η προσαγωγή των διοικητικών υπαλλήλων με τη διαδικασία αυτοφώρου έγινε έπειτα από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας με την αιτιολογία ότι η σύμβαση του ιδιωτικού συνεργείου με το νοσοκομείο Τρικάλων δεν έχει λήξει.

Σημειώνεται δε, ότι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καλαμάτας έχουν καταθέσει προσφυγές στο ΣτΕ για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων, ωστόσο η τελική απόφαση εκκρεμεί.

Σε ευθεία αμφισβήτηση του έργου και του ρόλου της Δικαιοσύνης αλλά και της Αστυνομίας προχώρησε ο Παύλος Πολάκης το πρωί της Δευτέρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Τους τόνους όμως δεν έριξε ούτε και σε σχετικό δελτίο Τύπου που απέστειλε νωρίς το απόγευμα από την οδό Αριστοτέλους.

Το «βαθύ πρόβλημα». Ετσι, σε ό,τι αφορά την Αστυνομία τής καταλογίζει «υπερβάλλοντα ζήλο», προσθέτοντας ότι «έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας του τοπικού νοσοκομείου». Και προσθέτει ότι το συμβάν αυτό «αναδεικνύει το βαθύ πρόβλημα που υπάρχει σε τμήμα της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Ακόμη, θεωρεί «αδιανόητο, κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης οι οποίες εξυγιαίνουν τον χώρο της δημόσιας Υγείας, μειώνουν το δημοσιονομικό κόστος και εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας να βρίσκονται υπό την αίρεση ή την ακύρωση κάποιου δικαστικού λειτουργού, που μπορεί να εκδίδει προσωρινές διαταγές μη εφαρμογής κυβερνητικών αποφάσεων, έως τη συζήτηση των κύριων προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημειώνει επιπλέον ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων με εργαζομένους στην καθαριότητα αυξάνει τις απολαβές τους, ενώ παράλληλα εξοικονομεί από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων 80 εκατομμύρια ετησίως. Τέλος, ο Πολάκης καλεί τη Δικαιοσύνη «να αποκαταστήσει το κύρος της» και την Αστυνομία να λειτουργεί ως προστάτης του δημόσιου συμφέροντος και όχι ως «τοποτηρητής των ατομικών των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Δικαστική θύελλα. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παύλος Πολάκης έρχεται σε σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη. Στα μέσα Ιουνίου, ξέσπασε δικαστική θύελλα ύστερα από ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε κομματική εκδήλωση στο Περιστέρι. Οι δηλώσεις που θεωρήθηκαν casus belli από το σύνολο του δικαστικού κόσμου ήταν ότι «υπάρχει μεγάλο θέμα με την Δικαιοσύνη». Ετσι, σύμφωνα με τον Πολάκη, «το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών –για να το πω κομψά –έχει δεσμεύσεις ή για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Σημειώνεται πάντως ότι τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στήριξε η Κουμουνδούρου με χτεσινή ανακοίνωσή της: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια εξυγίανσης του τομέα της δημόσιας υγείας» σημειώνει μεταξύ άλλων.