Ενα από τα πρώτα ζητούμενα για τον νέο Παναθηναϊκό ήταν η θωράκιση της άμυνας. Ο Αντρέα Στραματσόνι και οι διοικούντες την ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχαν συμφωνήσει από την πρώτη στιγμή που έγινε ο σχεδιασμός για τη νέα ομάδα, ότι οι Πράσινοι πρέπει να επιδιώξουν ποιοτικές μεταγραφές για τη γραμμή μπροστά από τον Στιλ και στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν.

Οι εμφανίσεις του Ροντρίγκο Μολέδο έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας, καθώς ο Βραζιλιάνος μοιάζει να είναι το «hummer» που χρόνια αναζητά ο Παναθηναϊκός για την άμυνά του. Ωστόσο η αναβάθμιση της αμυντικής γραμμής, με στόπερ υψηλού επίπεδου, δεν θα περιοριστεί στον Μολέδο. Οπως είναι εδώ και καιρό ξεκάθαρο, ο Παναθηναϊκός κινείται για την επιστροφή του Γκόρντον Σίλντεφελντ και φαίνεται πως εντός της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν εξελίξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Κροάτης θα φορέσει απόψε για τελευταία φορά τη φανέλα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και μετά τον επαναληπτικό αγώνα με την Ντιναμό Τιφλίδας θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Οι πληροφορίες λένε πως ο 31χρονος αμυντικός έχει έρθει σε συμφωνία με τους Πράσινους και εκείνο που τόσο καιρό ήταν προς διαπραγμάτευση ήταν το buyout που έπρεπε να καταβάλει ο Παναθηναϊκός.

Είναι βέβαιο πως το 1 εκατ. ευρώ που λέγεται στην Κροατία ότι θα δώσει ο ΠΑΟ για να αποκτήσει τον Σίλντεφελντ, δεν μπορεί να είναι ρεαλιστικό ποσό και η συμφωνία θα κλείσει με μικρότερο αντίτιμο. Γι’ αυτό άλλωστε από τον Παναθηναϊκό διαψεύστηκε, για λόγους τακτικής, η πληροφορία για συμφωνία με τον παίκτη.

ΒΡΗΚΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ. Το γεγονός ότι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έχει βρει τον αντικαταστάτη του Κροάτη και κάνει ήδη τα πλάνα της χωρίς τον 31χρονο, πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εντός της εβδομάδας να έχουμε θετική για τον Παναθηναϊκό εξέλιξη, οπότε οι Πράσινοι θα αποκτήσουν ένα δίδυμο κεντρικών αμυντικών, έχοντας και τον Τελάντερ στο ρόστερ τους, που θα θυμίζει την ποιότητα που είχαν εκείνα με τον Χένρικσεν και τους Σωτήρη Κυργιάκο ή Γιάννη Γκούμα.