Εντονη ανησυχία προκαλεί στην Αντιτρομοκρατική η ένοπλη επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικό στο Κολωνάκι. Την επίθεση πραγματοποίησαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή.

Όσο εξελίσσονται οι έρευνες για την επίθεση τόσο αυξάνονται οι ανησυχίες καθώς όπως φαίνεται οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ για να πλήξουν το στόχο. Σε αυτήν την εκτίμηση καταλήγουν οι Αρχές από την έρευνα στο χώρο και από μαρτυρία που αναφέρει ότι ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας χρησιμοποίησε όπλο με μεγάλη λαβή. Και οι δύο επιβάτες της μοτοσικλέτας φορούσαν μαύρα κράνη. Όλα έγιναν με ταχύτητα και οι δράστες μετά την ένοπλη επίθεση διέφυγαν.

Η επίθεση εκτιμάται ότι έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής και η αστυνομία ειδοποιήθηκε την επόμενη το μεσημέρι από υπαλλήλους χρηματιστηριακής εταιρείας η οποία στεγάζεται στον τέταρτο όροφο. Αυτός που κρατούσε το όπλο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πυροβόλησε κατά βολή και όχι κατά ριπάς εναντίον του στόχου του τουλάχιστον δυο φορές.Σημάδι της βολίδας εντοπίσθηκε σε γυψοσανίδα στο εσωτερικό των γραφείων του κτιρίου καθώς και μια οπή από σφαίρα στην πρόσοψη.

Οι αρμόδιοι συνεχίζουν με προσοχή την λεπτομερή αυτοψία στο κτίριο, ενω στα εργαστήρια έχουν αποσταλεί υπολείμματα της βολίδας. Η ένοπλη επίθεση που ‘οπως φαίνεται έγινε με καλασνικοφ πρικαλεί ανησυχία στις Αρχες καθώς δεν αποκλείουν την πιθανότητα της συγκρότησης μιας ακόμα γενιάς τρομοκρατικής δράσης.Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός οτι οι δράστες χτύπησαν με άνεση στην πλέον φρουρούμενη περιοχή της Αθήνας στο Κολωνάκι