Οι ποινές και τα πρόστιμα δεν έχουν τέλος για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Υστερα από τη νέα καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός εις βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για παραβίαση των κανονισμών με την παρουσία του στον πρώτο και στον δεύτερο τελικό της Α1 ενώ ήταν τιμωρημένος με αποκλεισμό από τα γήπεδα, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε νέα ποινή στον χρηματοδότη των Πρασίνων.

Η νέα ποινή απαγορεύει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εισέλθει στα γήπεδα για επιπλέον 16 μήνες (8 για τον έναν τελικό και 8 για τον άλλον) και του επιβάλλει πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ ο Παναθηναϊκός τιμωρείται με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 30.000 πρόστιμο. Οι Πράσινοι μετά την ανακοίνωση της απόφασης του αθλητικού δικαστή, χαρακτήρισαν την ποινή «άνευ ουσίας» επικαλούμενοι την απόφαση του ΕΣΑΚΕ και προδικάζοντας πως θα υπογραφεί αυτή και από την ΕΟΚ και από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Σύμφωνα με την τροποποίηση στο άρθρο 14 του κανονισμού, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θεωρεί πως ισχύει η μεγαλύτερη ποινή από τον Οκτώβριο του 2014, που ήταν 10μηνη, και μπορεί να αυξηθεί μόνο κατά τα 3/4 της, δηλαδή να φθάσει τους 17,5 μήνες, οι οποίοι – σύμφωνα πάντα με τον Παναθηναϊκό – έχουν ήδη εκτισθεί.

Να σημειωθεί ακόμη ότι εκκρεμεί η απόφαση για την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός εις βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σχετικά με τις δηλώσεις του μετά τους τελικούς της Α1.