Απόψε ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ με τα 36άρια δίκαννα που διαθέτει και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τα αντιαρματικά που βρίσκονται στο οπλοστάσιό του θα ριχθούν στη μάχη με στόχο να πάρουν την πολύτιμη πρόκριση στην επόμενη και τελευταία φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ και να ξεδιπλώσουν και σιδερώσουν το σεντόνι με τα αστέρια. Αν θα το κουνήσουν κιόλας, είναι κάτι που μπορεί να φαίνεται τόσο κοντινό, αλλά είναι αρκετά μακρινό.

Για τους Ερυθρόλευκους που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, το πρώτο βήμα είναι να πάρουν απόψε (Αnt1, 21.00) το αποτέλεσμα πρόκρισης εις βάρος της Χαποέλ Μπερ Σεβά, για τον ΠΑΟΚ, που έπειτα από το 1-1 στο Αμστερνταμ φαίνεται να έχει αποκτήσει ένα προβάδισμα, να ρευστοποιήσει σήμερα (Novasports2, 21.30) στην Τούμπα το καλό εκτός έδρας αποτέλεσμα και να μην επαναλάβει το πάθημα του 2010.

Θεωρητικά, λόγω αντιπάλου και εμπειριών, ο ΠΑΟΚ έχει πιο δύσκολο δρόμο να διαβεί, όμως κρίνοντας από την αγωνιστική εικόνα των ομάδων, την ενέργεια που βγάζουν και τα αποτελέσματα των πρώτων ματς ο Ολυμπιακός που άλλαξε μεσούσης της προετοιμασίας προπονητή και επανέφερε πριν από έναν μήνα στο ρόστερ του τον παίκτη που υπολογίζεται να αποτελέσει το κλειδί στον αποψινό επαναληπτικό αγώνα, τον Εστεμπάν Καμπιάσο, ουσιαστικά έχει να ανέβει μεγαλύτερη ανηφόρα.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΩΝ. Ο Βίκτορ Σάντσεθ, σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι τελευταίες δοκιμές που έκανε στις προπονήσεις, έχει καταλήξει πως για να εξολοθρεύσει τη Χαποέλ Μπερ Σεβά πρέπει να βγάλει τα 36άρια του. Ο Εστεμπάν Καμπιάσο, που κλείνει τα 36 στις 18 Αυγούστου και δεν αγωνίστηκε καθόλου στο πρώτο ματς, και ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, που διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του και στο Καραϊσκάκης έπαιξε μόλις 30 λεπτά, θα πάρουν θέση στην αρχική 11άδα για να προσφέρουν στους Ερυθρολεύκους καλή κυκλοφορία της μπάλας, πάσες που θα φέρουν σε θέση τους επιθετικούς και στημένα που θα απειλήσουν την εστία των γηπεδούχων.

ΕΞΙΛΕΩΣΗ. Στην Τούμπα, ο Ιβιτς που έχει να θυμάται το χαμένο πέναλτι του 2010 θέλει να συνδυάσει το όνομά του με την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και κρίνει πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να θωρακίσει την άμυνα και ποντάροντας στο εκτός έδρας γκολ του πρώτου ματς (1-1) να αποτρέψει το γκολ για τον Αγιαξ και μετά ό,τι ήθελε προκύψει. Γι’ αυτό άλλωστε προτιμά τον Σακχόφ αντί του αποτελεσματικού αλλά αργού Τζιώλη, καθώς ο Ουκρανός είναι πιο δημιουργικός.