Ποιοι θίχτηκαν περισσότερο από την παραπομπή σε δίκη του τέως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων; Για προφανείς λόγους το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κληρονόμησε το έλλειμμα Καραμανλή, και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, του πρωθυπουργού που παρέλαβε τη χώρα και τα άδεια ταμεία της το 2009 για να την οδηγήσει στο πρώτο Μνημόνιο την άνοιξη του 2010.

ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ θεωρούν πως η συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά καθώς επί της ουσίας αθωώνει την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή. «Αντί να χτυπήσουν την αρρώστια… τα βάζουν με το θερμόμετρο», σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη διαπιστώνοντας πως για πολλοστή φορά κύκλοι της Δικαιοσύνης κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Το Κίνημα, από την άλλη, επισημαίνει ότι ακόμη και οι πρωταγωνιστές της στατιστικής λαθροχειρίας, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Καραμανλής, έχουν αποδεχθεί όχι μόνο αυτήν τη βλαπτική ενέργεια για τη χώρα αλλά και τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία ψηφίζοντας τους προϋπολογισμούς του 2012, του 2013, του 2014, το Μεσοπρόθεσμο του 2012 και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους. Ενώ ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην «WSJ» τον Απρίλιο του 2012 αποδεχόταν την ορθότητα των στατιστικών στοιχείων της περιόδου Γεωργίου αναφέροντας πως το έλλειμμα ήταν 15%.

Για την ιστορία, η χώρα εντάχθηκε στο πρόγραμμα προσαρμογής την άνοιξη του 2010 και ο Ανδρέας Γεωργίου ανέλαβε πρόεδρος της νεοσύστατης ΕΛΣΤΑΤ στις 2 Αυγούστου 2010, επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ.

Οσο για το ΠΑΣΟΚ, διαβλέπει επιχειρούμενους «πολιτικούς αρραβώνες» διαπιστώνοντας ότι στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν απόλυτα.