«Προσπαθούμε με σύνεση, βλέποντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά να ενεργήσουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στο ζήτημα των καταλήψεων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται κατά των εκκενώσεων υπό κατάληψη χώρων, ο κ. Τόσκας είπε: «Ανεχόμαστε την άλλη άποψη, αρκεί να μην καταπατούνται κάποιες κόκκινες γραμμές που έχουν σχέση με αυθαιρεσίες και με υπερβολές που αγγίζουν τον ποινικό κώδικα».

«Η αντίληψη ότι πιάσαμε και σαρώνουμε στις καταλήψεις και ότι είμαστε αντίθετοι με την πλευρά των ελευθεριακών αντιλήψεων είναι μακριά μας» πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι έχει καλέσει σε διάλογο ακόμη και τις συλλογικότητες από τα Εξάρχεια. «Το ζητούμενο είναι τα νέα αυτά παιδιά να μην κλείνονται στους τοίχους ενός σπιτιού, καλό είναι να αναζητούν τις λύσεις στους μαζικούς χώρους. Είναι καλύτερο να υπάρχει μαζικό ανοιχτό κίνημα διεκδικήσεων και όχι απομονωτισμός μέσα στα σπίτια» εξήγησε.

Για την κατάληψη στους χώρους του ΑΠΘ ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι αν γινόταν βίαια επέμβαση, θα υπήρχαν πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην πόλη. Κατά τον ίδιο, έγινε η καλύτερη διαχείριση με σώφρονα τρόπο.

Ο υπουργός έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος να θέσει υπό έλεγχο όσο πιο έγκαιρα γινόταν την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια.