Καταδικάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη σύσσωμο το δικαστικό σώμα, δεδομένου μάλιστα ότι είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου ενάμιση μήνα που στοχοποιείται από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Πυρά κατά του Πολάκη εξαπολύουν και οι αστυνομικοί, εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι αιτία για τη νέα έκρηξη Πολάκη ήταν η σύλληψη της διοικητικής διευθύντριας και του διοικητικού υποδιευθυντή του Νοσοκομείου Τρικάλων το βράδυ της Κυριακής, ύστερα από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας.

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού συνεργείου αντέδρασε για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων έργου του νοσοκομείου με καθαρίστριες, ενώ η δική του σύμβαση με το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν είχε λήξει.

Σημειωτέον ότι εκκρεμεί και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς έχουν καταθέσει προσφυγές οι ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού που συνεργάζονται με τα νοσοκομεία Τρικάλων και Καλαμάτας.

Παρά ταύτα, ο Πολάκης αρχικά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook το πρωί της Δευτέρας και έπειτα μέσω δελτίου Τύπου από την οδό Αριστοτέλους έκανε λόγο για «βαθύ πρόβλημα σε τμήμα της Δικαιοσύνης», μάλιστα σχολίασε ότι «έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας του τοπικού νοσοκομείου», ενώ άφησε αιχμές και για την ΕΛ.ΑΣ.

«ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ». Οπως σημειώνουν η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ενωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, «οι δηλώσεις και τοποθετήσεις αυτές, εκτός του ότι μαρτυρούν έλλειψη στοιχειώδους αντιλήψεως των συνεπειών τους, είναι αντίθετες με τον νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν απαξίωση στην ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αποκαλύπτουν για μία ακόμη φορά νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική, εγείρουν ζητήματασυνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς και αγνοούν ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής συνέχεται κατ’ ανάγκη με τον συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας, που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας, η οποία αποτελεί αναγκαία συνιστώσα και αναπόσπαστο στοιχείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε όλες τις δημοκρατικές χώρες».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ. Στην αντεπίθεση πέρασε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), απαντώντας με μια σκληρή ανακοίνωση: «Λησμονεί προφανώς ο κύριος υπουργός ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι θεματοφύλακας των θεσμών, ενώ η πολιτική διαχειριστής “σκοπιμοτήτων” και γι’ αυτό ενίοτε επιτίθεται με τόση ευκολία σε ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, αλλά που πολλές φορές αναγκάζονται, χάριν των σκοπιμοτήτων της πολιτικής και των πολιτικών τους προϊσταμένων, να έρχονται σε αντίθεση τόσο με το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα όσο και με τον ίδιο τον τύπο και το γράμμα του νόμου».

«Εν ου παικτοίς». Στο μεταξύ, στο Κοινοβούλιο επιχειρεί να μεταφέρει ο Αδωνις Γεωργιάδης το θέμα, εγκαλώντας προσωπικά τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί με σαφήνεια για τις δηλώσεις Πολάκη. Σημείωσε μάλιστα ότι ο έλεγχος των ενεργειών μελών της κυβέρνησης είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού ως πολιτικού προϊσταμένου. Επιπλέον προσέθεσε ότι οι ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού αναδεικνύουν ότι υπάρχει «κρίση αυτοσυνειδησίας» σε ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, τα οποία όπως υποστηρίζει δυστυχώς «παίζουν εν ου παικτοίς, θέτοντας σε σοβαρή κρισιμότητα την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου».