Ομολογούν χωρίς ξύλο στην ΕΠΟ! Ειλικρινά διαβάζεις όσα διέρρευσαν από το Γουδή για την απάντηση που έστειλαν χθες στην άκρως επιθετική επιστολή του Σταύρου Κοντονή και είναι να απορείς με το θράσος που έχουν στην Ομοσπονδία. Στο τέλος μάλιστα ζητούν από τον υφυπουργό Αθλητισμού να τους ζητήσει και συγγνώμη! Και δεν έχουν σφίξει οι ζέστες…

Με αγάπη από το Ρίο, Σταύρος, θα μπορούσε να έχει επίλογο η επιστολή του υφυπουργού, ο οποίος πληροφορήθηκε ότι η ελληνική Ομοσπονδία, λίγες ημέρες μετά την πολυθρύλητη εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας με εκείνον της FIFA, έκανε αλλαγές στα μέλη της Επιτροπής αλλά και του πειθαρχικού οργάνου της Football League. Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα και έφθασαν μέχρι τη Βραζιλία, όπου βρίσκεται ο υφυπουργός Αθλητισμού λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αμέσως έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ ότι δίνει προθεσμία τριών ημερών να «αποκαταστήσει τη νομιμότητα», τονίζοντας μάλιστα πως «η εποχή της αυθαιρεσίας, της παρανομίας και της “παράγκας” έχει περάσει ανεπιστρεπτί και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές. Πολύ περισσότερο από μια διοίκηση που τα μέλη της, και οι υπάλληλοι που συντηρεί, έχουν να αντιμετωπίσουν τις μισές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα»!

Ζητήστε συγγνώμη γιατί ήταν αυστηροί!

Στην επιστολή – καταπέλτη του Σταύρου Κοντονή, η ΕΠΟ έστειλε απάντηση και φρόντισε να διαρρεύσει μέρος των όσων αναφέρει. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Η συζήτηση τελειώνει στην εξήγηση που δίνουν οι ομοσπονδιακοί για τις αλλαγές των δικαστικών που ομολογούν ότι έκαναν.

Μάθετε λοιπόν τον λόγο: έκαναν οι άνθρωποι την παρέμβαση διότι «σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις και με την τωρινή αλλά και με την προηγούμενη διοίκησή της η Football League είχε ζητήσει τις αλλαγές, τουλάχιστον του ενός δικαστή, επειδή έβαζε πολύ υψηλά πρόστιμα και είχε αντιδικίες και προστριβές με αρκετές ομάδες της κατηγορίας»! Τι είπατε; Τους αντικατέστησαν γιατί ήταν αυστηροί! Τους άλλαξαν γιατί τους επέβαλλαν υψηλά πρόστιμα. Και έχουν το θράσος να ζητούν και συγγνώμη;

Ερχεται κι άλλο κανόνι

Στο «Shot» τις προηγούμενες εβδομάδες είχατε διαβάσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και κινδυνεύει να περιέλθει ενόψει της νέας σεζόν, το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1. Σήμερα θα σας αποκαλύψω μια νέα εξέλιξη που θα λειτουργήσει σαν πάτημα για να σημειωθεί μια μεγάλη αλλαγή.

Οπως είχα γράψει πριν ακόμη από τις εκλογές του ΕΣΑΚΕ, η λίγκα έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο ζήτημα που απειλεί με πνιγμό τις μικρές ομάδες: την αποχώρηση του ΟΠΑΠ από τη χορηγία του πρωταθλήματος, καθώς στον Οργανισμό αποφάσισαν να κάνουν συμφωνίες με τις μεγάλες ομάδες και όχι με την Α1. Επιβεβαιώθηκαν πλήρως όλα αυτά με την ανακοίνωση των συμφωνιών τόσο με τον Παναθηναϊκό, που αποκλειστικά έγραψε το «Shot» την περασμένη Πέμπτη, όσο και με την ανανέωση της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό, ενώ υπάρχει πάντα και η ΑΕΚ.

Ο ΕΣΑΚΕ προσπαθεί να πείσει τον ΟΠΑΠ να παραμείνει, αλλά δεν είναι και τόσο πιθανό πως θα τα καταφέρει. Από εκεί και πέρα, είχα ενημερώσει ότι υπάρχουν ομάδες που αδυνατούν να λάβουν μέρος, ενώ οι «μεγάλοι» του πρωταθλήματος, οι οποίοι ουσιαστικά κάνουν κουμάντο στο πρωτάθλημα θέλουν τη μείωση του αριθμού των ομάδων. Το τελευταίο, σύμφωνα με το καταστατικό, δεν θα μπορούσε να συμβεί αμέσως. Θα μπορούσε να αποφασιστεί φέτος για να ισχύσει από τη σεζόν 2017-18.

Κι όμως μπορεί να συμβεί από φέτος! Μάλιστα το σενάριο αυτό συγκεντρώνει πλέον τις περισσότερες πιθανότητες. Την ώρα που όλη η πιάτσα αναζητεί την ομάδα που θα αντικαταστήσει την Κηφισιά, η οποία ύστερα από μια άκρως επιτυχημένη τριετία ανακοίνωσε πως επιστρέφει οικειοθελώς στη Β’ Εθνική (την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία δηλαδή), έρχεται το επόμενο κανόνι.

Πρωτάθλημα με 12 ομάδες

Τα Τρίκαλα βρίσκονται σε δυσχερή θέση και είναι έτοιμα να ακολουθήσουν την Κηφισιά. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είναι θέμα ημερών να λάβουν και οι Τρικαλινοί την ίδια απόφαση και να αναζητούνται πλέον δύο ομάδες για να συμπληρωθεί η 14άδα της Α1.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ερίζουν για τη θέση –ή τις θέσεις –που θα προκύψουν, ο Εθνικός, ο αναγεννημένος Πανιώνιος, ο υποβιβασμένος Αρκαδικός, η Λευκάδα, ο Δούκας, ενδεχομένως και άλλες ομάδες. Η στήλη έχει την πληροφορία ότι το πιο πιθανό είναι να μην προβιβαστεί καμία από αυτές τις ομάδες. Γιατί δίνεται η ευκαιρία να συρρικνωθεί η λίγκα, όπως θέλουν όλοι! Θέλει ο ΕΣΑΚΕ για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, θέλουν οι «μεγάλοι» για να έχουν λιγότερα ματς, άρα και λιγότερη κούραση, θέλουν οι χορηγοί για να μειώσουν τα λεφτά, θέλουν οι ομάδες για να μικρύνει η πίτα. Επομένως, όλα δείχνουν ότι το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει με 12 ομάδες και η αλλαγή που σχεδιαζόταν για του χρόνου θα γίνει από τώρα!

Κακές συγκυρίες

Η διαχείριση μιας ομάδας καιτων μεταγραφών είναι πολύπλοκη διαδικασία. Πολλά μπορεί να παίξουν ρόλο για το αποτέλεσμά τους. Ωστόσο, καμιά φορά το timing δεν ευνοεί και το χθεσινό για τον Ολυμπιακό ήταντο χειρότερο. Μετά την πώλησητου Ρομπέρτο, την αλλαγή του Μάρκο Σίλβα μεσούσης της προετοιμασίας,ο δανεισμός του Κασάμι στη Νότιγχαμ την ημέρα του αποκλεισμού ήταν κακή συγκυρία.

ΚΟΥΙΖ

Ενα επεισόδιο είχε απασχολήσει πρόσφατα τα media της χώρας και διαψεύστηκε. Το ωραίο είναι ότι και το επεισόδιο ίσχυε, αλλά και η διάψευση ήταν σωστή. Πώς γίνεται αυτό; Το επεισόδιο έγινε ανάμεσα σε δύο και συμμετείχε ακόμη ένας σαν πυροσβέστης. Ουδείς εξ αυτών έκανε διάψευση. Ούτε η ομάδα. Διάψευση έκανε ένας παίκτης. Γιατί πολύ απλά δεν συμμετείχε, όπως του είχαν χρεώσει. Μάλλον τον μπέρδεψαν λόγω ομάδας. Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές;