Ενα πράγμα ζητούν οι Τιμούρ Κετσπάγια και Αντρέα Στραματσόνι από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, αντίστοιχα, ενόψει των αποψινών αγώνων για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ: να μείνουν πιστοί στο πλάνο τους. Το ξεκαθάρισε ο Κετσπάγια. Ο δε ιταλός κόουτς του Τριφυλλιού προχώρησε ακόμη περισσότερο, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν θα αγωνιστεί στη Σουηδία για την ισοπαλία. Σωστός. Η πρόκριση είναι το ένα ζητούμενο για αμφότερες τις ομάδες. Το δεύτερο σχετίζεται με το χτίσιμο χαρακτήρα. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός βρίσκονται σε διαδικασία απόκτησης εμπειριών και ο τρόπος που θα λειτουργήσουν θα δείξει κατά πόσο βελτιώνονται με βάση την προετοιμασία τους. Γιατί δεν αρκεί μόνο το αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά και τα χαρακτηριστικά που θα καταθέσουν τα δύο σύνολα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να δείξει ότι απέκτησε ομοιογένεια έχοντας αρκετούς νέους παίκτες και παράλληλα να επιβεβαιώσει πως κάποια από τα τρωτά του σημεία της περασμένης περιόδου τα προσπέρασε. Να μπορεί να παίρνει αποτελέσματα με βάση το ιταλικό στυλ του προπονητή του και πάνω απ’ όλα να ελέγχει τον εκάστοτε αγώνα. Οσον αφορά την ΑΕΚ, πρέπει να τη δούμε και σε δεύτερο κολλητό ευρωπαϊκό ματς για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Ο Κετσπάγια προφανώς και θα πάει επιφυλακτικά και άλλωστε δεν έχει λόγο να ρισκάρει. Σίγουρα όμως, εκτός από τη σφιχτή άμυνα, η ΑΕΚ χρειάζεται να επιτεθεί και να σημειώσει γκολ. Αν θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης.

Πελέ

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να αποσαφηνιστεί αν θα είναι λαμπαδηδρόμος, και δη ο τελευταίος στο Ρίο. Τη δική του απάντηση αναμένουν όλοι και αυτό φαίνεται ότι σχετίζεται με ορισμένες δεσμεύσεις που έχει ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας με χορηγούς που έχουν επενδύσει στην εικόνα του.

ΟΠΑΠ

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε, ο Παναθηναϊκός εντάχθηκε στο τιμ και θα διαφημίζει το «Πάμε στοίχημα», μήπως η επόμενη θα είναι η ΑΕΚ που θα κλείσει συμφωνία με τον Οργανισμό; Αν θέλουμε να το δούμε από διαφορετική οπτική γωνία, διαπιστώνουμε πως ο ΟΠΑΠ κυριαρχεί στο μπάσκετ, έχοντας υπό τη σκέπη του κορυφαίες ομάδες. Δεν το λες και άσχημο.

Μετάλλια

Πώς ακριβώς το είπε σε συνέντευξή του στο «Praktoreio» ο Σπύρος Καπράλος; Τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΕ: «Θέλουμε λιγότερα μετάλλια, αλλά αυτά να είναι καθαρά». Κρυστάλλινος ο λόγος του, με τη διαφορά ότι όλοι οι αρμόδιοι το θυμούνται κομματάκι αργά. Μέχρι πρότινος ο στόχος ήταν ο εντυπωσιασμός μέσω της κατάκτησης μεταλλίων και οι Ελληνες ενθουσιάζονταν. Τώρα, η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι ανώμαλη και καλό είναι, αν κάποιος γνωρίζει ποια μετάλλια στο παρελθόν δεν ήταν «καθαρά», πολύ απλά να το πει.

Ολυμπιακός

Με τα ψέματα δεν φτιάχνει κανείς ομάδα. Ο Ολυμπιακός πληρώνει λάθη σε επιλογές ποδοσφαιριστών, σχεδιασμό και ανακατατάξεις στη θέση του προπονητή. Χωρίς πλάνο, αυτά παθαίνουν ακόμη και οι ισχυροί. Πόσω μάλλον όσοι εκτιμούν πως τα κάνουν όλα σωστά, ενώ στην πραγματικότητα πορεύονται με λανθασμένη πυξίδα. Θα καταφέρει να γυρίσει το χαρτί η διοίκηση;