Πόσο απέχει ο παράδεισος από την κόλαση;

Μια ευκαιρία, ένα γκολ, ένα σωστό τελείωμα από τον Κλάους Αθανασιάδη. Ο ΠΑΟΚ στην καυτή Τούμπα πέταγε φωτιές στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Αγιαξ ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση για τα play offs του Τσάμπιονς Λιγκ. Οξύμωρο; Ναι, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Οι Ολλανδοί νίκησαν με σκορ 2-1 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1-1) του πρώτου αγώνα, πανηγύρισαν μια πρόκριση που δεν την πίστευαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ούτε οι ίδιοι!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και πήγε το ματς εκεί που ήθελε ο Ιβιτς: στις αντεπιθέσεις. Γιατί ύστερα από το γκολ του Αθανασιάδη μόλις στο 4′ με κεφαλιά οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Αγιαξ και φρόντισαν να χτυπήσουν με κόντρα επίθεση. Κι όμως, αντί να έρθει ένα δεύτερο γκολ που άξιζε στον απόλυτο βαθμό ο ΠΑΟΚ, προέκυψε ισοφάριση σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, ακριβώς στη λήξη του ημιχρόνου. Ο Αθανασιάδης απώλεσε δύο σημαντικές ευκαιρίες, αρχικά στο 22′ όταν έκανε το σουτ πάνω στον Σίλεσεν και ακολούθως στο 25′ όταν ενήργησε ως πρωτόβγαλτος επιθετικός, στέλνοντας άουτ την μπάλα σε νέο τετ-α-τετ με τον ολλανδό κίπερ. Στη συνέχεια η ορμή των άσων του Ιβιτς ξεθύμανε, ο Αγιαξ ισορρόπησε και ξαναμπήκε στην υπόθεση πρόκριση στο 45′ με πέναλτι (1-1) του Κλάασεν (κράτημα του Λέοβατς στον Ράιντεβαλντ). Αυτό ήταν. Ολα τα δεδομένα άλλαξαν και μολονότι ο Μυστακίδης είχε δοκάρι στο 70′, η εικόνα του ματς ήταν διαφορετική στο β’ ημίχρονο. Οταν μάλιστα ήρθε το τελικό 1-2 στο 88′ με το δεύτερο γκολ του Ντάβι Κλάασεν, όλοι κατάλαβαν πως μια μεγάλη ευκαιρία είχε χαθεί οριστικά. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πηγή, έβρεξε τα χείλη του, αλλά αποκλείστηκε και η πίκρα είναι μεγάλη.

«Ηταν άδικο αποτέλεσμα είχαμε αρκετές ευκαιρίες που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Ο αντίπαλός μας έκανε μισή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο αλλά χρυσή. Δεν τα καταφέραμε, συνεχίζουμε περιμένοντας την κλήρωση», υποστήριξε ο Ιβιτς.

«Προηγηθήκαμε γρήγορα, φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, αλλά όταν δεν κάνεις γκολ τις ευκαιρίες σου απέναντι σε τέτοιες ομάδες, το πληρώνεις. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, που όμως δεν ήταν αρκετή. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να συνέλθουμε. Αυτά τα παιχνίδια είναι μεγάλα και πρέπει να μεγαλώσουμε μέσα από αυτά. Θέλω να παρακαλέσω όλοι να είναι μαζί μας», τόνισε ο Τζαβέλλας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Χαρίσης (83′ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Αθανασιάδης, Ροντρίγκες (69′ Μυστακίδης), Κάμπος, Σακόφ (89′ Κουλούρης).

Αγιαξ: Σίλεσεν, Τετέ, Βέλντμαν, Βίργκεβερ, Βέστερμαν, Γκούντελι, Ντάικς, Ράιντεβαλντ, Κλάασεν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ (64′ Ελ Γκάζι).