Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι την τερματοφύλακα της ομάδας ποδοσφαίρου της Αμερικής Χόουπ Σόλο, στον εναρκτήριο αγώνα ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Οι αποδοκιμασίες φαίνεται να ήρθαν ως απάντηση στις πρόσφατες φωτογραφίες που μοιράστηκε η αμερικανίδα αθλήτρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας την με ένα τεράστιο μπουκάλι εντομοαπωθητικού και ένα καπέλο προστασίας από τα κουνούπια καθώς και με βαρύ εξοπλισμό από διάφορα άλλα προϊόντα απωθητικών.

Η 34χρονη τερματοφύλακας φαίνεται ότι δεν άφησε στην τύχη την προστασία της ενάντια στο ιό Ζίκα που πλήττει την Βραζιλία και μεταδίδεται από ένα συγκεκριμένο είδος κουνουπιού.

Μετά τον αγώνα η 34χρονη δήλωσε ότι δεν την ενόχλησαν προσωπικά οι αποδοκιμασίες των οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Είμαι χαρούμενη που οι οπαδοί διασκέδασαν ακόμα και αν η διασκέδαση τους ήταν εις βάρος μου.»

Η ίδια κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν είχε καταλάβει ότι οι οπαδοί φώναζαν ρυθμικά «Ζίκα» , θεωρώντας ότι έλεγαν δικά τους τοπικά συνθήματα. Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ μετά το συμβάν απολογήθηκε για τις φωτογραφίες και τα σχόλια της αθλήτριας. «Μερικές φορές λάθη γίνονται, αρκεί στην πορεία να μπορούμε να τα ξεπεράσουμε.»

Ωστόσο, αρκετοί είναι οι αθλητές που ανησυχούν για τον ιό με την διεθνούς φήμης αθλήτρια Σερένα Γουίλιαμς να δηλώνει ότι δεν παίρνει την κατάσταση αψήφιστα.