Πολλοί τον περίμεναν και περισσότεροι απεύχονταν τελικά να πάρει θέση. Κι όμως, ο Κλιντ Ιστγουντ συντηρώντας το ρεπουμπλικανικό παρελθόν του τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Τραμπ, απονέμοντάς του τα εύσημα για την εφευρετικότητα και την ωμή προσέγγισή του στους λόγους του. «Ο Τραμπ κάνει κάτι επειδή κρυφά όλοι βαρέθηκαν την πολιτική ορθότητα, το γλείψιμο» δήλωσε στο περιοδικό «Esquire». «Είναι μια γενιά γλειφτών αυτή που έχουμε τώρα. Είμαστε πραγματικά μια γενιά δειλών» τόνισε ο 86χρονος δημιουργός και προέτρεψε το κοινό να ξεπεράσει τo ρατσιστικό παραλήρημα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Για τις αμερικανικές εκλογές απομένουν μόνο τρεις μήνες και η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους φουντώνει. Ετσι, τα επιτελεία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών ρίχνουν στην προεκλογική μάχη τα τελευταία τους χαρτιά για να σώσουν την παρτίδα. Γνωρίζοντας την επίδραση που έχει το Χόλιγουντ σε όλους τους τομείς της δημόσιας σφαίρας, ακόμα και της πολιτικής, σελέμπριτι από τον χώρο της βιομηχανίας του θεάματος παίρνουν ανοιχτά μέρος στον πολιτικό διάλογο και δίνουν τη δική τους απάντηση στο δίλημμα «Χίλαρι Κλίντον ή Ντόναλντ Τραμπ». Προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να ενισχύσουν τις πιθανότητες του δικού τους υποψηφίου να καθήσει εν τέλει στην καρέκλα του πλανητάρχη. Μέσω συνεντεύξεων, αναρτήσεων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, παρουσίας τους σε εκδηλώσεις ή ακόμα και χρηματοδοτήσεων, ηθοποιοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες, αθλητές χρησιμοποιώντας την αναγνωρισιμότητά τους προτρέπουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τον δικό τους εκλεκτό.

ΟΙ ΤΡΑΜΠΙΚΟΙ. Στο πλευρό του Τραμπ στάθηκε και ο βραβευμένος με Οσκαρ Γιον Βόιτ, με δήλωσή του στα αμερικανικά μέσα. «Είναι η απάντηση σε όλα μας τα προβλήματα. Χρειαζόμαστε κάποιον που να μπει και να μας ξαναφτιάξει με κάποιο τρόπο, να μας πάει εκεί όπου ήμασταν, αυτοί που χρειάζεται να είμαστε» είπε. Ψήφο στον δισεκατομμυριούχο δίνει και ο Στίβεν Μπάλντουιν της γνωστής οικογενείας, που τον υποστηρίζει «γιατί δεν είναι πολιτικός».

Στον χώρο της μουσικής ο Τραμπ δεν έχει μεγάλο έρεισμα. Αντιθέτως, πολλοί άνθρωποι του χώρου τού απαγόρευσαν να χρησιμοποιεί τραγούδια τους στις προεκλογικές του κινήσεις όπως οι Queen, οι Rolling Stones, η οικογένεια του Τζορτζ Χάρισον και του Παβαρότι, η Αντέλ, ο Μάικλ Στάιπ, ο Στίβεν Τάιλερ, ο Νιλ Γιανγκ και η Μάιλι Σάιρους. Παρ’ όλα αυτά, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ράπερ όπως η Αζεάλια Μπανκς που έγραψε στο twitter: «Νομίζω ότι ο Τραμπ είναι ο μοναδικός που πραγματικά έχει τα κότσια να τα βάλει με τις μεγάλες επιχειρήσεις». Μαζί της συμφωνεί και ο ροκάς Κιντ Ροκ που είπε στο περιοδικό «Rolling Stone»: «Αφήστε τον τύπο των επιχειρήσεων να διοικήσει τη χώρα σαν μια επιχείρηση».

Στον αθλητισμό, πάλι, κάνει παιχνίδι ο Ρεπουμπλικανός αφού έχει με το μέρος του παλαιμάχους όπως ο Μάικ Τάισον. Ο πρώην μποξέρ δήλωσε σε ιστοσελίδα πως «όταν τον βλέπω, μου δίνει χειραψία και σέβεται την οικογένειά μου. Κανένας άλλος δεν το κάνει», ενώ ο συναθλητής του Χαλκ Ρίγκαν υποστήριξε ότι «θέλει να γίνει φιλαράκι μου στο τρέξιμο». Μέσω twitter εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τραμπ και ο Ντένις Ρόντμαν που έγραφε ότι «δεν χρειαζόμαστε ακόμα έναν πολιτικό. Χρειαζόμαστε έναν επιχειρηματία όπως ο κύριος Τραμπ». Αλλά, εντάξει, αυτός έφτασε να χτυπά στον ώμο τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΟΙ ΧΙΛΑΡΙΚΟΙ. Σε αντίθεση με το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών όπου τα αστέρια που λάμπουν δίπλα στον 70χρονο υποψήφιο είναι θαμπά, οι διάσημοι υποστηρικτές της Χίλαρι είναι καλλιτέχνες πρώτης γραμμής. Ισως η πιο φανατική οπαδός της είναι η Μέριλ Στριπ, η οποία στο πρόσφατο συνέδριο των Δημοκρατικών εκφώνησε έναν παθιασμένο λόγο υπέρ της συζύγου του Μπιλ Κλίντον. «Χρειάζεται θάρρος και αρετή για να γίνει μια γυναίκα πρόεδρος» είπε η ηθοποιός, συνέχισε απαριθμώντας τις Αμερικανίδες που πρώτευσαν στον τομέα τους και κατέληξε ότι η Χίλαρι μοιράζεται τις ίδιες ικανότητες μαζί τους. Τη γυναικεία υπόσταση της υποψήφιας υπογράμμισε και η Σκάρλετ Τζοχάνσον που είπε στο περιοδικό «Harpers Bazaar»: «Νομίζω πως η Χίλαρι θα γίνει θαυμάσια πρόεδρος. Μόνο όφελος μπορεί να δούμε από κάποια που έχει υπάρξει μητέρα».

Η Ελεν ντε Τζένερις καλωσορίζοντας τη Χίλαρι στην εκπομπή της σχολίασε: «Νομίζω πως είσαι τόσο έξυπνη όσο χρειάζεται. Νομίζω πως είσαι ικανή. Νομίζω πως υποστηρίζεις όλα όσα θέλω σε έναν πρόεδρο». Αυτά τα χαρακτηριστικά αναγνώρισε και ο βετεράνος ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο όταν δήλωσε ότι η Χίλαρι «κέρδισε το δικαίωμα να είναι πρόεδρος και αρχηγός του κράτους». Η Μπιγιονσέ εκτός από τη χορηγία υπέρ της Κλίντον πέρυσι τον Μάιο ανέβασε και φωτογραφία στο twitter δίπλα της. Κάτι παρόμοιο έκανε και η Lady Gaga, η οποία μετά τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram φορώντας μπλούζα «Ναααααι, Χίλαρι», έβαλε και δεύτερη με τη λεζάντα «#Hillary2016. Τίποτα δεν μπορεί να κρατήσει κάτω μια δυνατή γυναίκα. Ψηφίστε την πρώτη γυναίκα αμερικανίδα πρόεδρο στην ιστορία».

Η Σαρλίζ Θέρον έδωσε 2.500 ευρώ στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον, όσα και ο Τζιμ Πάρσονς που παραβρέθηκε σε σχετική εκδήλωση μαζί με τη Ρις Γουίδερσπουν. Σχεδόν 900.000 ευρώ κατέθεσε στον λογαριασμό της Κλίντον ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, ενώ ο συνάδελφός του Τζ.Τζ. Αμπραμς παραχώρησε μισό εκατομμύριο ευρώ για τις ανάγκες της καμπάνιας της.

Ο Τζορτζ Κλούνι και η σύζυγός του Αμάλ Αλαμουντίν διοργάνωσαν στις 16 Απριλίου βραδιά οικονομικής ενίσχυσης της Κλίντον στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο, όπου οι συμμετέχοντες πλήρωσαν 30.000 ευρώ ο καθένας. Το ίδιο ποσό όρισε ως εισιτήριο ο Λεονάρντο ντι Κάπριο για το διήμερο event που ετοιμάζει αυτό τον μήνα στο σπίτι του στο Λος Αντζελες μαζί με την Τζένιφερ Ανιστον. Σε παρόμοια βραδιά οικονομικής ενίσχυσης υπέρ της Κλίντον βρέθηκαν η Ντρου Μπάριμορ και η Κέιτι Χολμς.

Η Σάλμα Χάγιεκ εισχώρησε στην καμπάνια «Λατίνοι για τη Χίλαρι» πέρυσι τον Οκτώβριο, ενώ ο Ελτον Τζον τραγούδησε στην ειδική βραδιά που διοργανώθηκε στο Radio City Music Hall. Εκεί ήταν και η Τζούλιαν Μουρ, που ήδη είχε ποζάρει για μια προωθητική αφίσα στο twitter. Το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς όμως ήταν η Κέιτι Πέρι παρέα με τον σύντροφό της Ορλάντο Μπλουμ.