Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ προσήλθε χθες ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, στον οποίο ανήκε μέχρι πρόσφατα ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha –πλέον έχει μεταβιβαστεί στην κόρη του Μαρία. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δέχθηκε ερωτήσεις για μια σειρά θεμάτων όπως τον δανεισμό της εταιρείας, τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τη λίστα Λαγκάρντ και θέματα φοροδιαφυγής.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο το χαμηλό επίπεδο που χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής. Κι αυτό επειδή υπήρξαν ακόμα και απειλές για χειροδικία εναντίον του μάρτυρα από τον Ηλία Κασιδιάρη (σ.σ.: «Τι λες, βρε καραγκιόζη; Γελοίε! Αντε, ρε βλάκα! Σέβομαι ότι είσαι 100 χρονών και δεν σηκώνομαι πάνω. Βλάκα!» –από τα πρακτικά της Βουλής). Μολονότι οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής έχουν συνηθίσει το Κοινοβούλιο με τέτοιες συμπεριφορές, εντυπωσιακή ήταν η ανοχή του προεδρεύοντα της Επιτροπής Δημήτρη Καμμένου. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αντί να αποβάλει τον Κασιδιάρη από την αίθουσα ή έστω να τον σταματήσει, επέλεξε να τον αφήσει να ολοκληρώσει το σόου του. Επειτα προχώρησε σε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα.

Επεισοδιακή ήταν βέβαια και η συνομιλία του επιχειρηματία με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. «Απλώς θα σας θυμίσω ότι πριν από έξι μήνες με παρακαλάγατε να σας πάρω στο κανάλι… Μετά, λοιπόν, που σας είπα ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω τέτοια εκπομπή, γιατί θέλω να έχω μόνο δημοσιογράφους και όχι πολιτικά πρόσωπα και δεν είχαμε και χρόνο, άρχισε μια επίθεση…» είπε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να διαμαρτύρεται γιατί να είναι κακό κάτι τέτοιο.