Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης θέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) την πολυσυζητημένη επέμβαση που πραγματοποίησε ο Παύλος Πολάκης την περασμένη Τετάρτη στο νέο νοσοκομείο Σαντορίνης.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην ανακοίνωση που απέστειλε ο ΙΣΑ στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά –την οποία κοινοποίησε μεταξύ άλλων και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό -, «η διάταξη του άρθρου 81 παρ. 3 του Συντάγματος ρητά ορίζει ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, άλλως τίθεται ζήτημα παράβασης καθήκοντος και διώκεται σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Επιπλέον ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης έχει ενταχθεί στο ΕΣΥ, ώστε να απαγορεύεται κάθε παροχή υπηρεσιών από ιατρό ιδιώτη. «Τέλος δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η επέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από ενημέρωση του κατά τόπον αρμόδιου Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων».

Σύμφωνα λοιπόν με τον μεγαλύτερο ιατρικό σύλλογο της χώρας, ανακύπτει σειρά νομικών ζητημάτων όσον αφορά τη νομιμότητα του χειρουργείου κατά το οποίο ο Πολάκης κρατούσε το νυστέρι.

Μάλιστα, ο ΙΣΑ καταλογίζει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «πολιτική σκοπιμότητα», χαρακτηρίζοντας τόσο την εκτέλεση της επέμβασης από τον ίδιο όσο και την δημοσιοποίησή της ως κινήσεις «εντυπωσιασμού».

Η ΕΣΣΔ, ο Φίλης και τα ιδιωτικά σχολεία

Σκληραίνει η κόντρα ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων και υπουργείου Παιδείας, με τους πρώτους να κάνουν λόγο για σοβιετοποίηση της ελληνικής ιδιωτικής παιδείας. Μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων, τα μέλη του υποστηρίζουν πως τα δελτία Τύπου του υπουργείου υπαγορεύονται από τους συνδικαλιστές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την ΟΙΕΛΕ.

«Θίχτηκε ο υπουργός Παιδείας επειδή καθημερινά αποκαλύπτουμε ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις που μεθοδεύει για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν έχουν κίνητρο τα μεγαλόστομα και υψιπετή “αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας”, “αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών”, “το κύρος των σχολείων” και άλλα παρόμοια τα οποία επικαλείται. Ο κύριος υπουργός θεωρεί ότι απευθύνεται σε ανιστόρητους και απαίδευτους πολίτες, σαν και αυτούς που, δυστυχώς, θέλει να παράγει κατά συρροήν το σοβιετικού τύπου εκπαιδευτικό σύστημα που ευαγγελίζεται… Φυσικά, δεν τόλμησε καν να αναφερθεί στην αποκάλυψη ότι τα δελτία Τύπου (και άρθρα νομοσχεδίων, άραγε;) που εκδίδει το Γραφείο Τύπου του υπουργείου του συντάσσονται και αποστέλλονται κατευθείαν στο υπουργικό γραφείο από την ΟΙΕΛΕ. Σκάνδαλο που σε οποιαδήποτε άλλη “πολιτισμένη” χώρα θα είχε επιφέρει παραιτήσεις σε ανώτατο επίπεδο. Με τρία κλικ μπορείτε να το διαπιστώνετε και μόνοι σας» επισημαίνουν στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζουν: «Σήμερα επιδιώκεται να γίνει το πρώτο βήμα για τη νεκρανάσταση του σοβιετισμού στην Ελλάδα με την ισοβιότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Το επόμενο βήμα, όπως προανήγγειλε ο κ. Φίλης, θα είναι η “αξιολόγηση” των ιδιωτικών σχολικών μονάδων με μέτρα και σταθμά που θα ορίζει ο ίδιος κατά το δοκούν… Με όρους και κανόνες που θα εκπορεύονται φυσικά από την καθοδήγηση ενός απολύτως συγκεντρωτικού, σοβιετικού τύπου εκπαιδευτικό σύστημα. Εν έτει 2016, τον 21ο αιώνα!».