–Οι μπόμπες τι να έχουν μέσα;

–Ξέρω γω; Να πάρουμε με ζαμπόν – τυρί – ντομάτα, με γαλοπούλα (τυρί – ντομάτα, εννοείται) και τόνο – μαρούλι;

–Τυροπιτάκια…

–…ναι, ναι, αλλά τι; Κουρού, σφολιάτα ή φύλλο; Με μείγμα ελληνικών τυριών ή και με τυρί κρέμα;

–Σημείωσε και χυμούς.

Τώρα εσείς θα μου πείτε ότι είναι στιχομυθία από προετοιμασία για πάρτι. Πείτε το κι έτσι. Συγγνώμη για την ανέμπνευστη προσγείωση αλλά κάτι τέτοια συζητάνε –ίσως και να τα έχουν φιξάρει τώρα που σας τα περιγράφω –στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενόψει της διαδικασίας αδειοδότησης.

Στην οδό Πάντου είναι χαλαροί. Τα έχουν ρυθμίσει, μαθαίνω, όλα και γι’ αυτό πέρασαν στα του φίνγκερ φουντ. Τόσοι νοματαίοι θα περάσουν μερικές μέρες εκεί, περίπου έγκλειστοι, να μην τους τρατάρουν κάτι;

Για βάλτε με τον νου σας. Θα χρειαστούν δύο – τρεις μέρες για να εκπαιδευτούν οι εκπρόσωποι των υποψήφιων καναλιών στο λογισμικό (θυμάστε τι έγραφα εχθές για το τι συνέβη στη Βουλή, εξαιτίας του. Δεν απόσωσα και τσουπ, αναρτήθηκε στη Διαύγεια ότι το λογισμικό θα είναι της Singularlogic ΑΕ κατόπιν πρόχειρου διαγωνισμού και έναντι 39.900 ευρώ πλην ΦΠΑ) και μετά να εφαρμόσουν όσα διδάχθηκαν στην τελική φάση των T- Days (Television Days), αφού η δημοπρασία θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Πάνω από όλα το «χαρτί»

Στο μεταξύ όμως κυβερνητικοί επιμένουν να λένε ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα –της ηλεκτρονικής πλειοδοσίας –θα υπερτερεί το χαρτί!

«Ποιο χαρτί;» ρώτησε άνθρωπός μου και με διάθεση να συμβάλει ώστε να πάψει αυτή η δημιουργική ασάφεια επιτέλους –το έχω σταθμίσει πια ότι τουλάχιστον στα μιντιακά ζητήματα η κυβέρνηση πάντα βάζει μια πρέζα, που λένε και στη μαγειρική, δημιουργικής ασάφειας –ζήτησε να του διευκρινίσουν αν με το «χαρτί» εννοούν, εκεί στη ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την εκτύπωση του υπολογιστή- το print screen που λένε και οι πληροφορικάριοι –ή κάποια έντυπη φόρμα που θα συμπληρώνουν ιδιοχείρως οι διεκδικητές των αδειών, αφότου έχουν ολοκληρώσει την ηλεκτρονική «μονομαχία» τους.

Την απορία αυτή έχουν και τα στελέχη των καναλιών και δεν μπορούν να καταλάβουν τι νόημα έχει η ηλεκτρονική πλειοδοσία, αν μετά θα πρέπει να γράφουν σε ένα –έστω επίσημο –χαρτί το ποσό, που –ποιος το αποκλείει –μπορεί και να είναι διαφορετικό από εκείνο του ηλεκτρονικού μπινταρίσματος. Τοπίο στην ομίχλη…