Κερδίζοντας πολύτιμες εμπειρίες στην παρθενική του παρουσία στην Ευρώπη, ο ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε στο δεύτερο εμπόδιο που βρέθηκε μπροστά του, την Αλκμααρ, από την οποία γνώρισε για δεύτερη φορά την ήττα με 2-1.

Για είκοσι λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα ένιωσε ΠΑΣάς στο Περιστέρι. Προηγήθηκε με 1-0 στο 9′ με γκολ του Ισπανού Πέδρο Κόντε με κεφαλιά ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 29′ η ολλανδική ομάδα έδειξε την ποιότητά της φτάνοντας στο γκολ με τον Σόουζα και επτά λεπτά αργότερα κλείδωσε την πρόκριση με σουτ του Λούκασεν.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι θαυμάσιοι φίλοι του ΠΑΣ που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να στηρίζουν την ομάδα τους και στο τέλος την αντάμειψαν με ένα θερμό χειροκρότημα για την προσπάθειά της.

Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε και ο προπονητής του Αγιαξ της Ηπείρου Γιάννης Πετράκης. «Ηταν ένα σπουδαίο ταξίδι. Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε με αξιοπρέπεια. Ημασταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία ομάδα με ποιότητα και αξία. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου που έκαναν σπουδαία προσπάθεια. Είμαι περήφανος γι’ αυτούς» δήλωσε ο έλληνας προπονητής, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό του ΠΑΣ.