Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων και οι ομάδες που έπεσαν από τους προκριματικούς του Champions League στο Europa League είχαν κάνει γνωστό πως ο Παναθηναϊκός, εφόσον περνούσε το εμπόδιο της ΑΙΚ Στοκχόλμης, θα έμπαινε στο γκρουπ των ισχυρών στη σημερινή κλήρωση των πλέι οφ. Ομως ο φετινός Παναθηναϊκός είναι από μόνος του ισχυρός!

Στην Tele2 Arena της σουηδικής πρωτεύουσας οι Πράσινοι έκαναν ευρωπαϊκή εμφάνιση βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν, βάζοντας τέλος στους εφιάλτες των τελευταίων χρόνων και με εξαιρετικό δεύτερο μέρος νίκησαν 2-0. Ο Παναθηναϊκός που πριν από τα ματς με την ΑΙΚ είχε οκτώ αγώνες χωρίς να γνωρίσει τη νίκη (0-4-4), σημείωσε δύο νίκες σερί και το κυριότερο έδειξε να είναι ξανά ομάδα με συνοχή, ομαδικό πνεύμα, ενέργεια και αυτοπεποίθηση, που είναι δεδομένο πως ολοένα και θα πολλαπλασιάζεται όσο τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις είναι ανάλογα.

Στον Παναθηναϊκό της Στοκχόλμης σκεφτείτε πως ο Νίκλας Χουλτ ήταν εκτός αποστολής, η πιο ποιοτική μεταγραφή της περσινής σεζόν, ο Βιγιαφάνες μπήκε ως αλλαγή στο 84′, ο Νάνο έμεινε στον πάγκο για μία ώρα όπως και στην Αθήνα, ο Λαουτάρι Ρινάλντι πέρασε από τα ιατρικά τεστ και σήμερα αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι που έχει στα χέρια του το πιο πλούσιο, ισορροπημένο, γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ που είχε ο ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια.

Ο ιταλός προπονητής έκανε την έκπληξη αφήνοντας εκτός αγώνα τον Χουλτ και κρατώντας στον πάγκο τον Νάνο. Προτίμησε στο 3-5-2 που επέλεξε να τοποθετήσει στα αριστερά τον Γουακάσο, που ήταν πολύ καλός και μάλιστα έφτιαξε στο 73′ το δεύτερο γκολ των Πρασίνων, το οποίο σημείωσε ο Μπεργκ. Ο Σουηδός ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ του πρώτου γκολ, που ήρθε σε καθοριστικό χρονικό σημείο και με το οποίο ουσιαστικά ο ΠΑΟ καθάρισε την πρόκριση.

Υστερα από το ανούσιο πρώτο 45λεπτο, όταν οι Σουηδοί στο αρχικό δεκάλεπτο επιδίωξαν να πιέσουν και να δημιουργήσουν φάσεις, ο Παναθηναϊκός γύρισε από τα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα πιο αποφασιστικός, ενώ τον βοήθησε το γρήγορο γκολ του Ιμπάρμπο στο πρώτο σουτ που έκανε στον αγώνα η ελληνική ομάδα. Στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους ο Μπεργκ έβγαλε κάθετη πάσα για τον Κολομβιανό, ο οποίος με κεραυνό έκανε το 1-0 δίνοντας το momentum στον Παναθηναϊκό, που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα (εξαιρετικός ξανά ο Μολέδο στην άμυνα) και με την πρώτη εκτός έδρας ύστερα από δύο χρόνια πήρε την πρόκριση.

Στο καλό κλίμα που γενικώς υπάρχει στην ομάδα προσθέστε πως εκτός από την επικείμενη υπογραφή του Ρινάλντι, αναμένεται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ζέκα, καθώς σήμερα φθάνει στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του πορτογάλου άσου.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Γουακάσο, Ζέκα, Λεντέσμα (67′ Νάνο), Λουντ (84′ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (70′ Λέτο), Μπεργκ.

AΙΚ Στοκχόλμης: Κάλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ (60′ Γιασίν), Αφάνε (60′ Αβντιτς), Μάρκανεν, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (77′ Σαλετρός), Χούιβελντ.