Στόχος κάθε ολυμπιακού χωριού είναι να κάνει τους αθλητές να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους. Στο Ρίο, παρά τα αρχικά προβλήματα, η κατάσταση μέρα με την ημέρα βελτιώνεται. Στη χθεσινή επίσημη τελετή υποδοχής η Ελλάδα είχε τον πρώτο λόγο: o Εθνικός μας Υμνος και η έπαρση της ελληνικής σημαίας σηματοδοτούν την έναρξη της τελετής που είχε αρκετό βραζιλιάνικο χρώμα με παραδοσιακή μουσική.

Την παράσταση έκλεψε ο Νόβα Τζόκοβιτς που ήταν μαζί με όλη την παρέα της Σερβίας, ιδιαίτερα την ομάδα μπάσκετ, με τον τέως προπονητή του Παναθηναϊκού Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, τον άσο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Μίλος Τεόντοσιτς, τον εμβληματικό (πρόεδρο πλέον της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας) Βλάντε Ντίβατς και φυσικά τον «δικό» μας Ζάρκο Πάσπαλι, ο οποίος μας εκμυστηρεύτηκε ότι η χώρα του έχει ίσως την καλύτερη αποστολή όλων των εποχών και διεκδικεί ακόμα και τέσσερα χρυσά μετάλλια.

Λίγο αργότερα οι αθλητές όφειλαν να μπουν πάλι στην καθημερινότητά τους, που εκτός από τις προπονήσεις είναι και η ζωή στο ολυμπιακό χωριό. Εκεί μπορούν να ξεκουραστούν κάνοντας ένα ωραίο κούρεμα οι άνδρες ή φτιάχνοντας τα νύχια τους και βάφοντας ή βάζοντας κορδελάκια στα μαλλιά στα χρώματα της σημαίας κάθε χώρας οι γυναίκες.

Το εστιατόριο είναι τεράστιο, έχει όλες τις επιλογές φαγητού ανάλογα με τις χώρες και τον τρόπο διατροφής κάθε αθλητή. Ωστόσο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το κρέας, το οποίο είναι σκληρό και γίνονται πολλά παράπονα.

Βέβαια υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις, όπως το βραζιλιάνικο εστιατόριο που είναι άπαιχτο σε γεύσεις και αρώματα και φυσικά το εστιατόριο γνωστής αλυσίδας φαστ φουντ που είναι χρόνια χορηγός των αγώνων και στο οποίο γίνεται το αδιαχώρητο, όχι μόνο από τους Αμερικανούς.

Μεγάλη ζήτηση έχει το κατάστημα με τα αναμνηστικά, ενώ λειτουργούν επίσης σουπερμάρκετ, ταχυδρομείο, ανθοπωλείο μέχρι και κοσμηματοπωλείο!

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε το εκδοτήριο εισιτηρίων, όπου οι πρωταγωνιστές κάνουν την αίτησή τους και εξασφαλίζουν εισιτήρια για τα αθλήματα της αρεσκείας τους αλλά και για τα δικά τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των δικών τους ανθρώπων.