Η Σοφία Μπεκατώρου, η κορυφαία ιστιοπλόος μας που θα έχει την τιμή να είναι η πρώτη γυναίκα σημαιοφόρος στην ιστορία των ελληνικών αποστολών απόψε το βράδυ στο Μαρακανά, δεν δίστασε να κάνει λόγο, στα «Ομάδα», ακόμη και για «πολιτική απόφαση» για την ανάθεση των αγώνων στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Βλέποντας τα μεγάλα προβλήματα με τα μολυσμένα νερά εκεί όπου θα αγωνιστεί και εκείνη με τον παρτενέρ της Μιχάλη Πατενιώτη, στη νέα κατηγορία Nacra 17, η πρωταθλήτριά μας υποστήριξε: «Η μόλυνση είναι μια πραγματικότητα για την πόλη του Ρίο, αλλά θεωρώ άσκοπο να το συζητάμε πλέον. Αυτά πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν πριν από τις τελικές αποφάσεις, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι πολλές φορές η απόφαση μπορεί να είναι πολιτική και όχι αντικειμενική. Είναι προφανές ότι κάποια πράγματα έχουν γίνει με προχειρότητα και την τελευταία στιγμή» λέει η Σοφία Μπεκατώρου.

«Μακάρι επίσης να είχαν γίνει πολλά περισσότερα όχι μόνο για τη μόλυνση αλλά κυρίως για τη μείωση της εγκληματικότητας και της φτώχειας, από την οποία υποφέρουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Βραζιλία. Παρά τις αντιξοότητες, μάλιστα, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι και κάνουν ό,τι μπορούν για να μας εξυπηρετήσουν. Είναι φανερό ότι πολλοί αθλητές σε διάφορα αθλήματα από όλες τις χώρες έχουν εκφράσει τα παράπονά τους στις δικές τους εθνικές επιτροπές ενώ άνθρωποι που έχουν κάποιες αρμοδιότητες σε διάφορα αθλήματα, κάνουν λόγο για αγώνες που θα περάσουν στην Ιστορία ως οι χειρότεροι, με τις σημαντικότερες ελλείψεις εδώ και πολλές δεκαετίες.

Οι Βραζιλιάνοι έχουν πραγματικά καλή πρόθεση, όπως λέει και η Σοφία, κάνουν πολλές φορές το παν για να βοηθήσουν. Πρώτα απ’ όλα, όμως, δεν τους βοήθησε όσο έπρεπε σε βασικά στοιχεία το ίδιο το κράτος, στο οποίο απλώς απονεμήθηκαν εύσημα για την ανάληψη των Aγώνων.