Ο θηλυκός Ρομπέν των Δασών της Ελλάδας, η Ευαγγελία Ψάρρα, κάνει ντεμπούτο για την ελληνική αποστολή στο Ρίο συμμετέχοντας σήμερα στα προκριματικά της τοξοβολίας, τα οποία έχουν ουσιαστικά τον χαρακτήρα κατάταξης για τους αθλητές και τις αθλήτριες (από το 1 έως το 64) ώστε να αρχίσουν στη συνέχεια τα νοκάουτ παιχνίδια.

Η αειθαλής τοξοβόλος μας στα 42 της χρόνια απολαμβάνει πλέον τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μια και αυτή είναι η 5η στη σειρά διοργάνωση όπου αγωνίζεται!

«Και μόνο η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι το μοναδικό. Νιώθω πολύ όμορφα που μπορώ να ζήσω εκ νέου αυτό το συναίσθημα και θα προσπαθήσω για ακόμα μια φορά να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό» τόνισε η πρωταθλήτριά μας, που μαζί με τον σύζυγό της (και προπονητή της) Αλέξανδρο Νασούλα θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Αύριο το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας πάντα από τις 16.30 και μετά), αρχικά ο Πετρούνιας (στους κρίκους) και στη συνέχεια ο Μάρας (μονόζυγο) ψάχνουν την πρόκριση στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης αγωνίζεται στο ατομικό ανδρών σε δημόσιο δρόμο στην ποδηλασία, ενώ στη λίμνη Λαγκόα ρίχνονται στον προκριματικό του διπλού σκιφ οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη (17.00) και αργότερα οι Ντούσκος, Γιάνναρος, Πέτρου και Μαγδάνης στα προκριματικά της τετρακώπου χωρίς πηδαλιούχο ελαφρών βαρών.

Το πόλο ξεκινάει κόντρα στην Ιαπωνία (19.00) ενώ στην κολύμβηση μπαίνουν στα προκριματικά οι Ντουντουνάκη, Βουρνά (100 μ. πεταλούδα), Δημητρίου (400 μ. ελεύθερο) και Σαμιλίδης (100 μ. πρόσθιο).

Την Κυριακή, τέλος, έχουμε την Αννα Κορακάκη στα προκριματικά του αεροβόλου (10 μ.) στις 15.00, τη Βασιλική Μιλούση τον προκριματικό της δοκού, τον Παναγιώτη Γκιώνη (2ος γύρος απλού) στο πινγκ – πονγκ (16.00) και τον προκριματικό της τετράκωπου χωρίς πηδαλιούχο (Τσίλης, Τζιάλλας, Αγγελόπουλος, Χρήστου). Ενώ στην κολύμβηση μπαίνουν στα προκριματικά ο Χρήστου (100 μ. ύπτιο) και η ομάδα των 4×100 μ. ελεύθερο.