Ονειρο θερινής νυκτός ήταν για την ΑΕΚ η πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Απιαστο. Η εντός έδρας ήττα (0-1) από τη Σεντ Ετιέν υποχρεώνει τους πάντες στην Ενωση να ασχοληθούν με τις εγχώριες διοργανώσεις, καθόσον το ευρωπαϊκό εγχείρημα δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Ισως τα δύο ματς με τους Γάλλους να αποτελέσουν οδηγό για τι χρειάζεται η ΑΕΚ, καθόσον είμαστε ακόμη σε μεταγραφική περίοδο και άρα μπορεί να ενισχυθεί. Η απουσία λόγω ίωσης του Γιόχανσον έφερε στο βασικό σχήμα τον Λαμπρόπουλο, παίκτη που αγωνίστηκε στα χαφ και είναι στόπερ. Προφανώς αυτό έγινε επειδή διαθέτει καλό άλμα, αλλά μάλλον αποδείχθηκε ότι ο Κετσπάγια στερείται τις εναλλακτικές λύσεις αν χάσει ένα σημαντικό γρανάζι της μηχανής. Κατά τα λοιπά, ο τεχνικός θέλησε να παίξει το ματς με στόχο να μη δεχθεί γκολ, ατύχησε ωστόσο και νωρίς νωρίς η πρόκριση είχε πετάξει: στο 22′ ο Χαμούμα έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Ανέστης έμεινε καρφωμένος στην εστία του και ο Μπέριτς με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η Σεντ Ετιέν είχε τον έλεγχο, η ΑΕΚ απογοητεύτηκε και ουδέποτε μπήκε ξανά γερά στο παιχνίδι.

Ο κόσμος της ομάδας ήταν αυτός που ξεχώρισε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Πάνω από 35.000 οπαδοί δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα, χειροκρότησαν και στο φινάλε τους παίκτες της ΑΕΚ δείχνοντας ότι θα είναι κοντά σε αυτή τη νέα αρχή. Στηρίζουν με πράξεις. Αλλά η ΑΕΚ, εκτός από καλή αμυντική λειτουργία που ασφαλώς θα έχει με τον Κετσπάγια στον πάγκο της, απαιτείται να βρει ρυθμό στην επίθεση και να απειλεί παραπάνω. Ενα σουτ του Μπακασέτα (15′), ένα δεύτερο του Βάργκας (34′) και ένα ακόμη του Πλατέλλα (81′) δεν συνιστούν επιθετική δραστηριότητα αξιομνημόνευτη. Ούτε βέβαια η είσοδος του Αλμέιδα, το ντεμπούτο του πορτογάλου κυνηγού, έδωσε κάτι παραπάνω στους γηπεδούχους. Η Σεντ Ετιέν από την πλευρά της είχε δοκάρι (και απόκρουση του Ανέστη μαζί) στο 43′ σε χτύπημα φάουλ του Χαμούμα.

«Δεν έχει σημασία αν αξίζαμε ή όχι. Μετράει ότι χάσαμε και αποκλειστήκαμε. Προσπαθήσαμε και τώρα η προσοχή μας είναι στο πρωτάθλημα» τόνισε ο Κετσπάγια.

n Μεταγραφή για την ΑΕΚ που γνωστοποίησε πρώτα ο Λεβαδειακός. Απέκτησε τον Κώστα Μανωλά, γιο του Στέλιου, έναν αμυντικό κυρίως για το αριστερό άκρο.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Μάνταλος, Λαμπρόπουλος , Σιμόες (66′ Αλμέιδα), Μπαρμπόσα (61′ Αραβίδης), Μπακασέτας, Βάργκας (52′ Πλατέλλας).

Σεντ Ετιέν: Ρουφιέ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολόμα, Σελνάες, Τανανέ, Χαμούμα (84′ Ρου), Μπέριτς, Νταμπό (29′ Παζό), Λεμουάν (78′ Πακέ).