Την ίδια ώρα που ο βετεράνος ηθοποιός Ντίνος Καρύδης φωνάζει για την κομμένη του σύνταξη και περίπου μετανιώνει για την άλλοτε πίστη του στον Τσίπρα, την Παρασκευή που μας πέρασε είχαμε μια στήριξη στη σημερινή κυβέρνηση από τις έντεχνες εσχατιές του πενταγράμμου. Ηταν η τραγουδοποιός –ή και «Μπουμπού» για τους φίλους της –Αφροδίτη Μάνου που με κείμενό της στο facebook «απασφάλισε» φιλοσυριζαϊκά και έφτασε να αναπαράγεται από όλα τα κομματικά μίντια.

«Αυτή η χώρα θα γίνει χώρα και δεν θα γίνει από σάς, λυπάμαι. Εσείς είχατε 42 χρόνια να το κάνετε και αντ’ αυτού,τη διαλύσατε εις τα εξ ων συνετέθη. Αλλοι θα τη φτιάξουν. Σαν αντιπολίτευση δεν έλεγαν και πολλά. Σαν κυβέρνηση είναι καλύτεροι από εσάς. Με λάθη –όχι εγκλήματα. Με καθυστερήσεις –όχι πάντως 42 χρόνια. Με ερασιτεχνισμούς –όχι επαγγελματίες αετονύχηδες», έγραψε μεταξύ άλλων η Μάνου και συμπλήρωνε:

«Κι αν ακόμα δεν πάμε πουθενά και γυρνάμε στον ίδιο κύκλοδαγκώνοντας την ουρά μας, εσείς τον δημιουργήσατε τον κύκλο αυτόν και άλλοι θα βρουν τη λύση. Αυτούς τους άλλους εγώ τους στηρίζω. Κριτικά και εναγωνίως. Με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η Ελλάδα σέρνεται και μπουσουλάει εξαιτίας των δικών σας“αριστοτεχνικών” χειρισμών και όχι εξαιτίας των δικών τους“αριστερών” (με, ή χωρίς εισαγωγικά, το ίδιο μου κάνει). Και όχι, δεν ανήκω στο 3% του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σ’ αυτό το 30% που τώρα πια σας κάνει όλους να καρδιοχτυπάτε».

Δεν ξέρω ποιος θα καρδιοχτυπήσει στο τέλος, πάντως η Κουμουνδούρου έχει λάβει το σήμα της φθοράς και των χαμηλών δημοσκοπικών επιδόσεων και μάλλον βλέπει ως αναπάντεχα δώρα τέτοιου είδους ψηφιακές εξομολογήσεις.