Η αποψινή τιτανομαχία με την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Σερβία (15.00, ΕΡΤ) αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο για την Εθνική Πόλο προκειμένου να μπει γρήγορα και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς μετά το παραλίγο χαρακίρι κόντρα στην Ιαπωνία.

Χρειάστηκε ένα αλάνθαστο τελευταίο οκτάλεπτο (4-0) για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το γκολ του Μανώλη Μυλωνάκη στα 38” πριν από το τέλος για τη νίκη (8-7) στην πρεμιέρα επί των διοργανωτών των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είχαν προηγηθεί 7-4 στο φινάλε της 3η περιόδου κυρίως γιατί είχαν εκμεταλλευτεί το τραγικό παιχνίδι της Εθνικής μας.

«Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε, αλλά δεν μου πήγαινε καρδιά να μην επιτρέψω στα παιδιά να βρεθούν στην τελετή έναρξης, από τη στιγμή μάλιστα που το ήθελαν και τόσο πολύ. Τώρα μας περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι και θα είμαστε έτοιμοι» έλεγε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είδε την ομάδα του να νικά και τη μεγάλη Σερβία (έστω στα πέναλτι) στον τελικό διεθνούς τουρνουά.

Οι Σέρβοι είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους κόντρα στην κορυφαία –μακράν –ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων Ουγγαρία, χάνοντας με διαφορά ακόμα και τριών γκολ στο ημίχρονο και πήραν τελικά την ισοπαλία (13-13) με γκολ του μεγάλου Φιλίποβιτς στα 4”.

Αυτά τα δύο μεγαθήρια είναι και οι επόμενοι αντίπαλοι της Εθνικής μας σε έναν όμιλο – φωτιά (τον συμπληρώνουν η Βραζιλία με την Αυστραλία) που θα διασταυρωθεί στα προημιτελικά με τον άλλο όμιλο, όπου ξεχώρισε στην πρεμιέρα η τιτανομαχία Ιταλίας – Ισπανίας (9-8) σε ένα ματς όπου έπεσε το ξύλο της αρκούδας, με αποβολές και πρησμένα μάτια!