Η σφαίρα που τρύπησε μια τέντα στο ολυμπιακό κέντρο ιππασίας του Ρίο προερχόταν από τις κοντινές φαβέλες και σαφώς και δεν ήταν από την Αννα Κορακάκη που στοχεύει πάντα σωστά. Ενα 20χρονο κορίτσι που μόλις στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει τα φόντα σήμερα να γράψει ιστορία.

ΣΤΟ ΣΠΟΡ ΠΙΣΤΟΛΙ. Αν καταφέρει να ανέβει ξανά στο βάθρο και στο σπορ πιστόλι από τα 25 μέτρα (ο προκριματικός της αρχίζει στις 15.00), θα μπει σε ένα πολύ κλειστό γυναικείο κλαμπ ελλήνων ολυμπιονικών που αριθμεί μόλις τέσσερα μέλη αυτή τη στιγμή, τα οποία έχουν στην κατοχή τους πάνω από ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Σοφία Μπεκατώρου (που συνεχίζει στο Ρίο) έχει δύο στην ιστιοπλοΐα. Χρυσό στα 470 με την Αιμιλία Τσουλφά (2004) και χάλκινο στα Ινγκλινγκ μαζί με τις Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη (2008).

Η Τασούλα Κελεσίδου έχει επίσης δύο μετάλλια (ασημένια) στη δισκοβολία από τους αγώνες του Σίδνεϊ (2000) και της Αθήνας (2004), ενώ δύο μετάλλια στο τριπλούν έχει η Πηγή Δεβετζή από την Αθήνα το 2004 (ασημένιο) και από το Πεκίνο το 2008 (χάλκινο).

Τέλος, η Μιρέλα Μανιάνι έχει τα ίδια χρώματα μεταλλίων με την Πηγή, στον ακοντισμό, ασημένιο το 2000 στο Σίδνεϊ και χάλκινο τέσσερα χρόνια αργότερα στην Αθήνα.

Εδώ, η Κορακάκη έσπασε μια παράδοση 96 χρόνων (όταν τα πιστόλια ήταν ακόμα εμπροσθογεμή) χωρίς ελληνικό μετάλλιο στη σκοποβολή, εκεί θα κολλήσει, όταν μάλιστα είναι και το καλό της αγώνισμα;

Ολα τα χρωστάει σε έναν τραυματισμό που την απέτρεψε να συνεχίσει στον αγαπημένο της στίβο και στη συνέχεια στον πατέρα της (και προπονητή της) Τάσο, που εκτός από τις αρχές της οικογένειας της έμαθε (και της πέρασε) το πώς να διαχειρίζεται τις δυσκολίες. Να μην πανικοβάλλεται και να μην επηρεάζεται τόσο εύκολα.

Χαρακτηρίζει τη σκοποβολή «φροντιστήριο ζωής», απολαμβάνει το γεγονός ότι έχει επιτέλους τον προπονητή της (πιο σημαντικό στους αγώνες) μαζί της και δεν μιλάει για μετάλλιο στο σπορ πιστόλι, θυμίζοντας όμως: «Πλέον με το μετάλλιο στο αεροβόλο μού έφυγε ένα μεγάλο άγχος και θα πάω στον νέο αγώνα μου σαφώς πιο προετοιμασμένη. Επίσης είναι ιδιαίτερα τονωτική για την αυτοπεποίθησή μου αυτή η επιτυχία».

Με βάση το αγώνισμα που κάνει, έχει –πρώτα ο Θεός –μπροστά της τουλάχιστον άλλες τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και βλέπουμε. Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον τής ανήκει και σήμερα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει και πάλι ευτυχισμένους τους συμπατριώτες της.