Εθνική ομάδα πόλο για μεγάλα πράγματα, εμφανίστηκε εδώ στο Ρίο στριμώχνοντας στα σχοινιά την κορυφαία ομάδα του κόσμου Σερβία και παίρνοντας πόντο ψυχολογίας (9-9), ενδεχομένως και ουσίας.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου άγγιξαν το τέλειο για περίπου δυόμισι οκτάλεπτα αιχμαλωτίζοντας τους Σέρβους και κρατώντας τους για δύο και πλέον οκτάλεπτα (17 λεπτά!) μόλις στο ένα γκολ (5-1) και έχοντας 0/4 στον παίκτη παραπάνω σε έναν τομέα που είναι μάστορες.

«Ναι, οι παίκτες μου ήταν άψογοι και κρατάω αυτή την εμφάνιση για το μέλλον. Αν μας λέγανε πριν το παιχνίδι ότι θα παίρναμε ισοπαλία από τους Σέρβους θα ήμασταν ενθουσιασμένοι και τώρα φεύγουμε με γλυκόπικρη γεύση στο στόμα» λέει στην «Ομάδα» ο Θοδωρής Βλάχος και συμπληρώνει: «Για μένα δεν είναι μόνο το ότι προηγηθήκαμε με 5-1. Αλλά το ότι όταν βρεθήκαμε στο τέλος πίσω στο σκορ είχαμε τον χαρακτήρα να ισοφαρίσουμε».

Πράγματι η Εθνική βρέθηκε 9-8 πίσω στο τελευταίο ενάμισι λεπτό αλλά ισοφάρισε με τον Φουντούλη και πλέον κόντρα στην Ουγγαρία αύριο, αν καταφέρει να φτάσει στη νίκη, θα κάνει άλμα για την πρωτιά του ομίλου. «Μπορούμε, το δείξαμε και νομίζω έχουμε πλέον κερδίσει τον σεβασμό όλων. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας» πρόσθεσε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας (4 γκολ) Γιάννης Φουντούλης, που είχε άξιους συμπαραστάτες τον τερματοφύλακα Κώστα Φλέγκα και τον Κώστα Μουρίκη που είχε γεμίσει αποβολές τους Σέρβους. Δύο γκολ πρόσθεσε ο Βλαχόπουλος, ενώ Κολόμβος, Γεννηδουνιάς και Ποντικέας σκοράρισαν από μια φορά. Πρώτος σκόρερ για τους Σέρβους ο μεγάλος Φιλίποβιτς (2).

Πλέον η ελληνική ομάδα είναι φανερό ότι έχει αλλάξει επίπεδο, ουσιαστικά πρόκειται για μια Εθνική που η κλάση της είναι να διεκδικεί μετάλλια, όμως ο πιο κρίσιμος αγώνας θα είναι ο νοκάουτ προημιτελικός που θα την βάλει σε αυτά!

Ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισαν οι Σέρβοι όταν κατάφεραν να μας φτάσουν στο σκορ (8-8) και μετά να περάσουν μπροστά με τον Νίκιτς στο τελευταίο ενάμισι λεπτό δείχνει απλά το πόσο έχει μεγαλώσει αγωνιστικά η ομάδα μας.