Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, αλλά ο Αργεντινός Ντελ Πότρο φαίνεται ότι έχει βρει το κουμπί του κορυφαίου τενίστα του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο και απέκλεισε από τον πρώτο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά!

Η νίκη του 2-0 (7-6, 7-6) προκάλεσε αίσθηση ως αποτέλεσμα, αλλά και διότι ο Ντελ Πότρο πέρασε από συμπληγάδες για να φτάσει να αγωνιστεί κόντρα στον Νόλε.

Πολύ απλά γιατί είχε κλειστεί στο ασανσέρ για 45 λεπτά, δεν τον άκουγε κανείς και αν δεν βρίσκονταν οι συμπατριώτες του από την ομάδα χάντμπολ, μάλλον θα ήταν ακόμα εκεί και θα περίμενε!

Πάντως το κεντρικό πρόσωπο στο ολυμπιακό χωριό δεν είναι ο νικητής αλλά ο ηττημένος. Ο Τζόκοβιτς απολαμβάνει τη ζωή ανάμεσα σε χιλιάδες αθλητές, ποστάρει συνέχεια φωτογραφίες του στο Instagram (σε μια από τις πιο πρόσφατες φορούσε τα γυαλιά που είχαν πάνω τους κύκλους των Ολυμπιακών Αγώνων), αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται ίσως για τον πιο απλό αθλητή – σε συμπεριφορά – από όλους.

Δεν έχει τουπέ, είναι πολύ φιλικός με όλους (η κολυμβήτριά μας Κρίστελ Βουρνά μπορεί να το επιβεβαιώσει καθώς ήδη έχει στο βιβλίο των φωτογραφικών της αναμνήσεων μια selfie μαζί του). Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελετή υποδοχής των χωρών εντός του ολυμπιακού χωριού, ο Τζόκοβιτς ήταν πρώτος και καλύτερος και δεν χαλούσε σε κανέναν αθλητή χατίρι για selfie, ενώ απαιτήθηκε η επέμβαση του Ντίβατς και του Πάσπαλι για να τον βοηθήσουν να απαλλαγεί από τα αιτήματα.

Ευτυχώς για τον ίδιο έχει και τη συμμετοχή στο διπλό, με αποτέλεσμα να μην αφήσει τόσο σύντομα το Ρίο.

«Είναι τρομερό παιδί και φοβερός χαρακτήρας. Προσωπικά τον θεωρώ το πιο σίγουρο χρυσό μας μετάλλιο» μας έλεγε τις προάλλες στο ολυμπιακό χωριό ο Ζάρκο Πάσπαλι, προσθέτοντας ότι γενικότερα η Σερβία κατεβάζει την καλύτερή της ομάδα όλων των εποχών. Ο Νόλε όμως δεν τα κατάφερε και με το που τελείωσε ο αγώνας του ξέσπασε σε δάκρυα γιατί ήθελε πολύ αυτό το Golden Slam (το πετυχαίνουν οι αθλητές που έχουν κατακτήσει τα τέσσερα γκραν σλαμ και χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες).

«Λυπάμαι πολύ για τον αποκλεισμό, χαίρομαι όμως για τον φίλο μου Ντελ Πότρο που επανήλθε δυνατός μετά τον τραυματισμό» είπε ο Νόλε δείχνοντας και το επίπεδο του ανθρώπου.