Με ψηλά το κεφάλι (έχοντας αδικηθεί μάλιστα ξεκάθαρα από τη διαιτησία σε δύο κρίσιμα σημεία που είχαμε ανάποδο πόντο) θα φύγει από το Ρίο η Βάσω Βουγιούκα στη σπάθη. Παρότι είχε προηγηθεί 10-6 της Ρωσίδας Εγκόριαν (Νο 5 στον κόσμο) ηττήθηκε 15-11.

«Δυστυχώς η ξιφασκία τα έχει αυτά και σε δύο κρίσιμα σημεία, εκεί που με έφτασε και με προσπέρασε η Ρωσίδα, οι διαιτητές τής επέτρεψαν να κάνει διπλή κίνηση πριν απαντήσω. Ηταν και στις δύο περιπτώσεις ανάποδοι πόντοι που θα μου έδιναν μεγάλο προβάδισμα» τόνισε η πρωταθλήτριά μας που νωρίτερα είχε αποκλείσει την Αμερικανίδα Βόσνιακ (15-8).

Εκτός τελικού στη δοκό έμεινε η Μιλούση και εκτός της δεκαεξάδας (4-1 από τον Ιάπωνα Μιζουτάνι) του πινγκ πονγκ ο Γκιώνης παρά το εξαιρετικό παιχνίδι του. Στο γύρο των «64» είχε αποκλείσει άνετα (4-0) τον Ταϊλανδό Τανβιριγιαβετσακούλ.

Για μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου έμεινε εκτός ημιτελικών (από τον Κινέζο Λι) ο Στέφανος Δημητριάδης στα 200 πεταλούδα με επίδοση 1′ 56” 76.

Τουλάχιστον έζησε τη μεγάλη εμπειρία να κολυμπήσει στην ίδια σειρά με τον Φελπς, που μόλις λίγες ώρες πριν είχε πάρει (στα 4Χ100) το 23ο του ολυμπιακό μετάλλιο και 19ο χρυσό!

Σήμερα εκτός της Κορακάκη και της κωπηλασίας, έχουμε την παρουσία του Ρομάν Μουστόπουλου στα 81 κιλά στο τζούντο, τα προκριματικά των κολυμβητών μας στα 100 ελεύθερο (Γκολομέεβ) και στα 200 πρόσθιο (Σαμιλίδης και Κουλούρης). Στην ιστιοπλοΐα, μπαίνει στη μάχη ο Γιάννης Μιτάκης στα Finn και συνεχίζονται οι κούρσες για Κοκκαλάνη και Σκαρλάτου στα RSX.