«Τελικά μου είναι πολύ δύσκολο, είχα αλαζονική αυτοπεποίθηση, έλεγα θα το κάνουμε σαν μια ταινία σε έξι μέρη. Οπως αποδεικνύεται, κάτι τέτοιο δεν γίνεται». Τους προβληματισμούς του Γούντι Αλεν ως προς την ποιότητα του «Crisis in six scenes» καθόλου δεν τους συμμερίστηκαν οι υπεύθυνοι του Amazon, που είχαν αποσπάσει αρκετό καιρό πριν τη συγκατάθεση του σκηνοθέτη για τη μίνι σειρά με την υπογραφή του. Ετσι ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε τίτλο και υπόθεση, αφήνοντας στην άκρη κάθε αμφιβολία για καθυστερήσεις και αναβολές. Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, λοιπόν, είναι ότι οι απανταχού φαν του Γούντι θα μπορούν να απολαύσουν από τις 30 Σεπτεμβρίου το νέο του εγχείρημα, όπου πρωταγωνσιτεί η Μάιλι Σάιρους. Και όπως είναι φυσικό, η 24χρονη ποπ σταρ μακαρίζει την τύχη της, όπως γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: «Είμαι απερίγραπτα ενθουσιασμένη που θα παίξω στο πρώτο σίριαλ του Γούντι Αλεν». Αν θέλουμε όμως να μεταφράσουμε πειστικότερα την επιλογή της εκκεντρικής και ενίοτε προκλητικής σταρ, θα πρέπει ίσως να ανατρέξουμε στο τηλεοπτικό σίριαλ «Hannah Montana». Μέσα από αυτό έγινε διάσημη η δημοφιλής τραγουδίστρια, και μάλιστα σε ηλικία 11 ετών, του οποίου το θέμα ήταν η κρυφή ζωή μιας μαθήτριας που στον ελεύθερό της χρόνο ήταν ποπ σταρ.

ΔΥΟ ΣΚΗΝΕΣ. Οι συντελεστές της πολυαναμενόμενης σειράς έδωσαν προχθές μια πρώτη γεύση προβάλλοντας δύο σκηνές για τους κριτικούς. Στην πρώτη παρακολούθησαν τον Γούντι Αλεν ως Σίντνεϊ Μανσίνγκερ σε ένα κουρείο να προσπαθεί να μοιάσει στον Τζέιμς Ντιν. Στη δεύτερη σκηνή ο ιδιοσυγκρασιακός δημιουργός και η Μάιλι Σάιρους διαφωνούν για τις φανταχτερές συσκευές της κουζίνας του, «την ίδια στιγμή που άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν από την πείνα». Η σειρά επιστρέφει στην ψυχροπολεμική δεκαετία του 1960 ρίχνοντας προβολείς στο σπιτικό μιας μεσοαστικής οικογένειας των προαστίων, η οποία θα δει τη ζωή της να παίρνει άλλη τροπή όταν δέχεται έναν απρόσμενο επισκέπτη.

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ. Ο ίδιος ο δημιουργός πάντως έχει ξεκινήσει την αποδόμηση του ίδιου του εγχειρήματός του (γεγονός που ταιριάζει απολύτως με τη γουντιαλενική ιδιοσυγκρασία). Πριν από λίγο καιρό ο 80χρονος σκηνοθέτης –που γράφει και πρωταγωνιστεί στο σίριαλ –είχε χαρακτηρίσει, σε συνέντευξή του, το «Crisis in six scenes» ως «ένα καταστροφικό λάθος» εξηγώντας συχνά πόσο δύσκολο ήταν γι’ αυτόν να προχωρήσει στη δημιουργία του. Στους «LA Times» πρόσφατα εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας πως εκείνο που αποζητά εναγωνίως είναι να μην απογοητεύσει τους συνεργάτες του, οι οποίοι είναι καλοί άνθρωποι. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται η σεναριογράφος, ηθοποιός και σκηνοθέτρια Ελέιν Μέι αλλά και οι ηθοποιοί ΡέιτσελΜπροσνάχαν και Τζον Μαγκάρο.

Από την πλευρά της εταιρείας δεν φαίνεται να ανησυχούν. Για την εν λόγω σειρά ο Ρόι Πράις, επικεφαλής του Amazon Studios, δήλωσε: «Ο Γούντι Αλεν είναι ένας οραματιστής δημιουργός που έχει υπογράψει ορισμένες από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών! Είναι τιμή λοιπόν να δουλέψουμε μαζί του στην πρώτη τηλεοπτική σειρά που θα γυρίσει».

Αλλά ούτε και αυτό φαίνεται να εξευμενίζει την αγωνία του σκηνοθέτη. Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου βρήκε άλλη μία αφορμή για να εκφράσει τους προβληματισμούς του: «Δεν ξέρω πώς μπλέχτηκα σε αυτή την ιστορία. Δεν έχω ιδέα πώς γίνεται ένα σίριαλ και δεν ξέρω από πού ν’ αρχίσω. Νομίζω ότι ο Ρόι Πράις θα μετανιώσει γι’ αυτό το εγχείρημα».

INFO

H σειρά του Γούντι Αλεν «Crisis in six scenes» θα είναι διαθέσιμη από το amazon.com στις 30 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία του ταινία, «Café Society» θα προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 25 Αυγούστου.