Το 1968, στην τακτική συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο στις 18 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Τζόνσον δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για τον Αριστοτέλη Ωνάση. Το θέμα τότε του γάμου Ωνάση – Κένεντι επισκίασε, όπως έγραφε «Το Βήμα» της επόμενης μέρας, ακόμη και την επικείμενη τότε διακοπή των αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον του Βόρειου Βιετνάμ. Στο ίδιο φύλλο, της 19ης Οκτωβρίου, το πρωτοσέλιδο δημοσιεύει σκηνές της γαμήλιας ετοιμασίας στον Σκορπιό, οικογενειακά παρασκήνια στη βίλα της Γλυφάδας και την ατμόσφαιρα της παγκόσμιας είδησης που έλαβε… συμπαντικές διαστάσεις, αφού «εκ των πρώτων που επληροφορήθησαν την είδηση των γάμων ήσαν οι Αμερικανοί αστροναύται του διαστημοπλοίου “Απόλλων”».

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (επί της θαλαμηγού «Χριστίνα»), 19 Οκτωβρίου. Του απεσταλμένου μας κ. Ν. Καμπάνη.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Ζακελίν Κέννεντυ τελούν τους γάμους των αύριο Κυριακή. Οι δυο μελλόνυμφοι έφθασαν εδώ χθες το μεσημέρι από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, όπου την 11η πρωινή είχε προσγειωθεί το αεριωθούμενο που μετέφερε την κυρία Κέννεντυ από τη Νέα Υόρκη. Την ίδια ακριβώς ώρα, ο Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Νικηφόρος εξέδιδε την άδεια του γάμου, ο οποίος θα τελεσθεί κατά το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Πρώτη έφθασε στον Σκορπιό, με ένα ελικόπτερο, η κυρία Κέννεντυ. Η ώρα ήταν δώδεκα και μισή. Από το σκάφος κατέβηκε πρώτη η Ζακελίν, με τα δύο της παιδιά –την Καρολίνα και τον Τζων –και ένα άλλο αγόρι. Την συνόδευε ένας αστυνομικός με πολιτικά της αμερικανικής «Μυστικής Υπηρεσίας», η οποία έχει ως αποστολή της την προστασία των Προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάποια σύγχυσις εδημιουργήθη προς στιγμήν, διότι ο αστυνομικός έμοιαζε πολύ με τον Εντουαρντ Κέννεντυ και πολλοί τον εξέλαβαν για τον γερουσιαστή.

Μετά δέκα περίπου λεπτά, ένα υδροπλάνο προσεθαλασσώθη δίπλα στην «Χριστίνα». Επιβάτες του ήταν ο κ. Ωνάσης, με γκρι σκούρο κοστούμι και με τα αιώνια μαύρα του γυαλιά, η πριγκήπισσα Ραντζιβίλ, αδελφή της Ζακελίν, και ένας άγνωστος, μεγαλόσωμος κύριος. Επειτα από άλλα δέκα λεπτά, το ελικόπτερο, που είχε φύγει εν τω μεταξύ, επέστρεψε με επιβάτες του τις δύο αδελφές Κέννεντυ. Στο μεταξύ, ένα ιδιωτικό αεροπλάνο κινηματογραφούσε τις αφίξεις, ενώ κρις-κραφτ περιπολούσαν και απεμάκρυναν τις βάρκες με τους δημοσιογράφους. Ολοι οι καλεσμένοι του Ελληνος εφοπλιστού επεβιβάσθησαν της «Χριστίνας» με τις αποσκευές τους, ενώ τα παιδιά της Ζακελίν έπαιζαν με ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια σε όλο το μήκος της προκυμαίας. Μετά από ένα ελαφρύ γεύμα ο κ. Ωνάσης και η Ζακελίν έκαναν μπάνιο δίπλα στην «Χριστίνα».

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα, τα δύο παιδιά του Αρ. Ωνάση, έμαθαν την είδηση του γάμου του πατέρα τους, με την Ζακελίν, προχθές το πρωί στις 9. Το έμαθαν από τον ίδιο τον πατέρα τους. Τους το ανακοίνωσε στη βίλλα τους στην Γλυφάδα. Ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα, 20 και 18 ετών αντιστοίχως, που με τόση επιμονή είχαν αντιταχθεί παλαιότερα σε ενδεχόμενο γάμο του πατέρα τους με την Μαρία Κάλας, τώρα δεν εκδηλώνουν αντιδράσεις σοβαρές. Πιο συγκεκριμένα, η Χριστίνα φαίνεται χαρούμενη από το γεγονός, ενώ ο Αλέξανδρος είναι εκνευρισμένος και δεν εκδηλώνει τα αισθήματά του. Τον συναντήσαμε νωρίς χθες το απόγευμα (σ.σ.: γράφει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης στο σχετικό ρεπορτάζ του) και ζητήσαμε να μας πει κάτι για τον γάμο του πατέρα του: «Δεν λέω τίποτα, δεν πρόκειται να μιλήσω», ήταν η απάντησή του σε εκνευρισμένο τόνο.

Χθες το απόγευμα στις τρεις και πέντε: Η σιδερένια πόρτα της βίλλας Ωνάση στην Γλυφάδα ανοίγει και μία καινούργια «Τζάγκουαρ» περνάει γρήγορα και σταματάει απότομα κάτω από το υπόστεγο του γκαράζ. Βγαίνει από μέσα ο Αλέξανδρος Ωνάσης. Κλείνει με δύναμη την πόρτα, δε λέει ούτε μία λέξη στους ανθρώπους που έτρεξαν να τον υποδεχθούν. Φαίνεται πολύ εκνευρισμένος. Πριν από λίγο είχε χαιρετήσει. Μαζί με την αδελφή του, τη μητέρα του, που έφευγε στην Ισπανία. Στη βίλλα Ωνάση βρίσκονται αυτή τη στιγμή άλλα δύο από τα πλέον στενά πρόσωπα του Ελληνα μεγαλοεφοπλιστού. Η αδελφή του κ. Γαροφαλίδου και η κόρη του Χριστίνα.

Η κ. Γαροφαλίδου μόλις έχει επιστρέψει από τον αδελφό της, από τον Σκορπιό. Και οι τρεις συγκεντρώνονται τώρα στο σαλόνι της βίλλας. Συζητούν για τον γάμο. Η συζήτηση δε φαίνεται να είναι ήρεμη από πλευράς Αλεξάνδρου. Μιλάει δυνατά, εκνευρισμένα. Διακόπτει συνεχώς τη θεία του. Πολλοί λένε ότι ο Αλέξανδρος διαφωνεί στο θέμα της επιλογής του κουμπάρου, στον γάμο του πατέρα του. Θέλει να τους παντρέψει ο ίδιος. Σε αυτή όμως την απαίτησή του βρίσκει πολλές αντιδράσεις. Η κυρία Γαροφαλίδου με ήρεμο τόνο προσπαθεί να παρουσιάσει στα δύο παιδιά ότι ο γάμος του πατέρα τους με τη Ζακελίν είναι κάτι το υπέροχο, κάτι το πολύ ωραίο. Ο Αλέξανδρος όμως δεν φανερώνει κανένα αίσθημα, δεν λέει λέξη. Με μάτια κόκκινα από την αϋπνία, την μπλε του μπλούζα τελείως ανοιχτή, το τσιγάρο μόνιμα στα χείλη του, κάνει διαρκώς νευρικές βόλτες μέσα στο σπίτι του. Τον πλησιάζουμε όταν σε μία στιγμή μένει μόνος του. Του ζητάμε να μας πει κάτι για τον γάμο του πατέρα του. Δε λέει όμως τίποτα.

–Δεν έχω να πω τίποτα. Δε λέω τίποτα, φωνάζει εκνευρισμένα. Και εν συνεχεία, αφού μας ζητάει να φύγουμε, απευθύνεται σε μία από τις υπηρέτριες. «Γεωργία, λέει δυνατά, τηλεφώνησε στην αστυνομία να βάλει φρουρά έξω από το σπίτι για να μην με ενοχλεί κανείς».