Αυτή την περίοδο, όπως μαθαίνω, ο Γιάννης Ραγκούσης συνεχίζει ακάθεκτος τις περιοδείες του ανά την επικράτεια για να προωθήσει τις θέσεις της πολιτικής του κίνησης Επόμενη Ελλάδα –ασχολείται φυσικά και με τα οργανωτικά, κοινώς κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να δημιουργήσει έναν κομματικό μηχανισμό. Προσφάτως είχε βρεθεί στην Κρήτη, ενώ τελευταίος σταθμός πριν από τις ολιγοήμερες διακοπές, Δεκαπενταύγουστος γαρ, ήταν η Σάμος. Εκεί, σύμφωνα με πληροφοριοδότη μου, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε όταν τον ρώτησαν για την υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ήταν κατηγορηματικός και πολύ οξύς.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε τη δικαστική ανακίνηση της υπόθεσης της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 ως «σκευωρία του Αλέξη Τσίπρα, του Προκόπη Παυλόπουλου και του Κώστα Καραμανλή». Αυτό βέβαια που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην πηγή μου, που παρακολούθησε στενά τον Ραγκούση όσο ήταν στη Σάμο, είναι ένα γλαφυρό περιστατικό.

Ενα παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο ο πρώην υπουργός δεν γνωριζόταν προσωπικά, τον πλησίασε να τον συγχαρεί, λέει, που δεν παραβρέθηκε στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου από τον Πρωθυπουργό.

Του είπε μάλιστα ότι κάθησε επί τούτου και παρακολούθησε όλη την τελετή στην τηλεόραση για να δει αν θα δώσει το «παρών», μιας και ήξερε ότι είχε ασχοληθεί πολύ με το εν λόγω έργο. Και πολύ το χάρηκε που δεν τον είδε στο «κάδρο» γιατί το εξέλαβε ως ένδειξη ότι ο Ραγκούσης δεν είναι με τους συριζαίους.