Το CNN τόλμησε να πει αυτό που δεν τολμά ο υπόλοιπος Τύπος: είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μία διοργάνωση που μοιάζει περισσότερο με ποικιλία από το ουζερί του Μπάμπη παρά με ένα αθλητικό γεγονός που σε γεμίζει πάθος γι’ αυτό που παρακολουθείς.

Στο Μουντιάλ ξέρεις τι θα δεις, τι να περιμένεις. Το ίδιο και στις διοργανώσεις του μπάσκετ, του στίβου, της κολύμβησης. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες τι προλαβαίνεις να δεις; Ο,τι κάτσει. Σαν την μπίλια στο καζίνο, ένα πράγμα. Γι’ αυτό το CNN ζήτησε στην ιστοσελίδα του από τους ίδιους τους φιλάθλους να του καθορίσουν ποιο γεγονός να καλύψει τη Δευτέρα.

Το έχουμε ξαναπεί. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πάνω απ’ όλα μία μπίζνα για να γίνονται πλούσιοι το Ολυμπιακό Κίνημα και οι εργολάβοι.

Οι υποστηρικτές τους ωστόσο έχουν πολλά επιχειρήματα για να συνεχίσουν να πείθουν τους ευκολόπιστους για τη χρησιμότητά τους.

Η περίφημη φωτογραφία που η Αιγύπτια Ντόα Ελγκοβασί φορώντας χιτζάμπ, μακρυμάνικη μπλούζα και παντελόνι διεκδικεί την μπάλα πάνω από τον φιλέ με αντίπαλο τη Γερμανίδα Κίρα Βάλκενχορστ που φορά μπικίνι, σε αγώνα μπιτς βόλεϊ είναι ένα από αυτά.

Μία μπάλα στην άμμο αναλαμβάνει ρόλο αισυμνήτη φέρνοντας σε απόσταση μισού μέτρου δύο πολιτισμούς.

Τα άλλοθι των Αγώνων που κοστίζουν όμως πολύ ακριβά.