Τα ελληνικά κουπιά συνεχίζουν να μεγαλουργούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εξασφαλίζοντας δύο προκρίσεις σε τελικούς και έπεται μια ακόμα σήμερα.

Την αρχή έκαναν τα κορίτσια του διπλού σκιφ (Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαΐδου). Οι δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες ξεκίνησαν στον ημιτελικό από την 3η θέση, ενώ στα 1.000 μ. είχαν πλασαριστεί στη 2η. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη, αφού στα τελευταία 500 μ. ανέβασαν ακόμη περισσότερο ρυθμούς για να τερματίσουν στην 1η θέση με 6’51”99 και να πάρουν θριαμβευτικά την πρόκριση για τον αυριανό μεγάλο τελικό (16.04)

«Πραγματικά δεν ξέρω τι έγινε μέσα στην κούρσα. Τα δώσαμε όλα και παλέψαμε για αυτή την πρόκριση. Είμαι πολύ χαρούμενη. Είμαι ευτυχισμένη» τόνισε η Κατερίνα Νικολαΐδου.

Λίγο αργότερα ήρθε η σειρά και της ελαφριάς τετρακώπου (Μαγδανής, Ντούσκος, Πέτρου, Γιάνναρος αγωνίστηκαν με αναπληρωματικούς τους Καραμήτρο και Κόνσολα) για να γίνει το 2/2 σε προκρίσεις σε τελικούς. Πρόκειται για ασύλληπτη επιτυχία για τα παιδιά που μπήκαν την τελευταία στιγμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έδειξαν ότι όχι απλά το άξιζαν, αλλά με το σπαθί τους μπήκαν τελικά στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου. Ο τελικός τους είναι αύριο το απόγευμα (16.44).

«Δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι θα φτάσουμε στον τελικό και είμαστε ενθουσιασμένοι. Μοιάζει με όνειρο. Τίποτε άλλο. Είχαμε μόλις μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δώσαμε ό,τι είχαμε για να πάμε καλά. Ο προπονητής μας πίστεψε σε μας και στη βάρκα μας. Υστερα από τη Λουκέρνη πίστεψα ότι οι Ολυμπιακοί είχαν τελειώσει για μένα. Μετά είδα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Πετύχαμε ό,τι καλύτερο έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο Στέφανος Ντούσκος.

Τη σκυτάλη παίρνει σήμερα η βαριά τετράκωπος των ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου, Διονύση Αγγελόπουλο να αγωνίζονται στον ημιτελικό με στόχο μια θέση στον μεγάλο τελικό.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ. Αν και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ (48”68) ο Κριστιάν Γκολομέεφ δεν μπόρεσε να περάσει στα ημιτελικά των 100 μέτρων ελεύθερο. Αποκλεισμός και στα 200 μ. πρόσθιο για Σαμιλίδη και Κουλούρη.

ΤΖΟΥΝΤΟ. Αποκλεισμός – σοκ από τον πρώτο γύρο των -81 κιλών για τον Ρομάν Μουστόπουλο που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το άγχος και ηττήθηκε από τον σαφώς κατώτερης δυναμικότητας αντίπαλό του, τον Τούρσιο από το Ελ Σαλβαδόρ.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ. Στα 42 χρόνια της και έπειτα από πέντε Ολυμπιακούς τερματίζει μια μεγάλη καριέρα η τοξοβόλος Ευαγγελία Ψάρρα που ηττήθηκε στη φάση των «64» με 7-3 από τη Γιαπωνέζα Καβανάκα.