Το σημάδι της Αννας

Αυτός ήταν τελικός! Με αγωνία. Σασπένς. Ανατροπές και από το 6-0 στο 6-6 και μετά στον θρίαμβο της Κορακάκη. Ξαφνικά, όλοι οι Ελληνες έμαθαν όρους και κανονισμούς της σκοποβολής. Ενα άγνωστο άθλημα μπήκε στα σπίτια μας. Τέτοιους αθλητές θέλουμε. Με καθαρό πρόσωπο, πλατύ χαμόγελο, να συγκινούνται και να συγκινούν, ενώ παράλληλα να διαθέτουν ξεκάθαρο λόγο. Στέρεες απόψεις, επιχειρήματα, ταπεινότητα. Η Αννα Κορακάκη για δεύτερη φορά έδειξε το πρόσωπο της Ελλάδας που ονειρευόμαστε. Μια καλλιεργημένη αθλήτρια που δεν το βάζει κάτω και παρά τις αντιξοότητες, ακόμη και στο πάνω – κάτω του τελικού, διατηρεί ψυχολογία και κυριαρχεί.

Μπράβο, κορίτσαρε!

Η τέχνη του «πουλώ»

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά τα τεκταινόμενα στις ελληνικές ΠΑΕ, διαπιστώνουμε μια εγγενή αδυναμία να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Πάει να πει, δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών που κρίνουν ότι δεν έχουν κάτι παραπάνω να προσφέρουν. Είδαμε πόσο κοπίασε ο Ολυμπιακός να δώσει τον Μαζουακού, έναν ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από ματς Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με σαφέστατη φθίνουσα πορεία το τελευταίο διάστημα. Ισως, μάλιστα, η Γουέστ Χαμ να μην έδωσε όσα ζητούσε (περί τα 10 εκατ. ευρώ) αρχικά ο Ολυμπιακός, αλλά στον Πειραιά συμβιβάστηκαν με λιγότερα. Ωστόσο, οι πρωταθλητές εδώ και χρόνια ξεχωρίζουν στο συγκεκριμένο κομμάτι και φροντίζουν πάντα να δίνουν τα ασημικά τους όταν είναι πολύ γυαλισμένα. Χθες, μια άλλη ελληνική ομάδα, ο Ατρόμητος, συμφώνησε με την Γκεντσλερμπιρλιγκί για να δώσει τον ρουμάνο μέσο Ματέι. Υστερα από ένα εξάμηνο στο Περιστέρι διαπίστωσαν ότι δεν τους πολυκάνει ο χαφ και τον προσφέρουν στους Τούρκους. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστές που έχουν μπει στο ψυγείο, δεν υπολογίζονται και οι ομάδες τους πασχίζουν να απαλλαγούν από τα συμβόλαια και την παρουσία τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κάτσε στον ΠΑΟΚ. Πρέπει, πάντως, να έχουμε κατά νου ότι στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο ποδόσφαιρο το να σπρώξει κάποιος έναν παίκτη στην αγορά δεν είναι το ευκολότερο πράγμα. Απαιτείται προεργασία, επαφή με ατζέντηδες και δουλειά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Διαφορετικά η πραμάτεια μένει στο ράφι. Διαθέτουν άτομα και τεχνογνωσία οι περισσότερες ελληνικές ομάδες;

Σωτήρες

Οι επενδυτές έρχονται και φεύγουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέρυσι τέτοιον καιρό δεν γινόταν αναφορά για τη θετική αύρα που έφερνε στον Ηρακλή ο Παπαθανασάκης; Τώρα, ο συγκεκριμένος παράγοντας είναι προ των πυλών της αποχώρησης, στο Καυτανζόγλειο έχουν προβλήματα, οι οπαδοί γκρινιάζουν και ξαφνικά έρχεται ο Καγιούλης. Ετοιμος να πάρει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ. Υποθέτουμε ότι όλες οι κινήσεις θα γίνουν κάτω από άπλετο φως και, άρα, ο κόσμος της ομάδας –και όχι μόνο –θα μάθει λεπτομέρειες.

Ρεάλ

Στο Τρόντχαϊμ (Νορβηγία) πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της σεζόν! Η Βασίλισσα με το 3-2 επί της Σεβίλλης κατέκτησε το ευρωπαϊκό Super Cup. Το 1-0 ο Ασένσιο με ωραιότατο γκολ στο 21′, η ισοφάριση για τη Σεβίλλη στο 41′ με τον Βάσκεθ και το 2-1 με πέναλτι του Κονοπλιάνκα (71′). Η Ρεάλ ισοφάρισε με τον Ράμος στις καθυστερήσεις (!)και στο 119′, στην παράταση, ο Καρβαχάλ σημείωσε το 3-2, ενώ η Σεβίλλη αγωνιζόταν με 10 λόγω αποβολής του Κολοτζιέτσακ.