Κομμάτι της ελληνικής αθλητικής ιστορίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε από χθες η Αννα Κορακάκη. Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο στο σπορ πιστόλι από τα 25 μέτρα έγινε η πρώτη Ελληνίδα που παίρνει δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες (είχε πάρει και το χάλκινο στο αεροβόλο από τα 10 μέτρα), ενώ ακόμα και σε επίπεδο ανδρών κάτι παρόμοιο είχε να συμβεί από το μακρινό 1912 στη Στοκχόλμη με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Τσικλητήρα! Παράλληλα, η Αννα κατέκτησε για την Ελλάδα το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο μετά το 2004!

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. «Νιώθω περήφανη και ευτυχισμένη για τη χαρά που έδωσα σε όλους τους Ελληνες, ακόμα και στην τελευταία άκρη της Γης. Αυτό μου δίνει δύναμη και έμπνευση για να μπορώ να ασχολούμαι με το άθλημα που λατρεύω. Το αφιερώνω σε όλους τους Ελληνες και ιδιαίτερα στον πατέρα μου και προπονητή μου Τάσο» τόνισε η πρωταθλήτριά μας. Η Κορακάκη έδωσε έναν από τους κορυφαίους αγώνες της καριέρας της βρισκόμενη από νωρίς το πρωί στο σκοπευτήριο με τον διπλό προκριματικό σε ευθείες και ταχείες βολές, στη συνέχεια την τελική οκτάδα (όπου είχε μπει δεύτερη στο σύνολο) και από εκεί πρώτη στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου με αντίπαλο τη γερμανίδα Μόνικα Καρς.

Ενα συγκλονιστικό ντέρμπι που κρίθηκε στα πέναλτι στα οποία –ναι! –χάνουν και οι Γερμανοί! Αρκεί να έχουν απέναντί τους τέτοια χρυσά κορίτσια από τη Δράμα όπως η Αννα Κορακάκη.

ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ. «Ειλικρινά το είχα άχτι γιατί έχω χάσει κάποιες φορές από Γερμανίδα με τέτοιο τρόπο και ήθελα να πάρω το αίμα μου πίσω» τόνισε η αθλήτρια, που προηγήθηκε στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου 6-0 (νικήτρια αναδεικνύεται η αθλήτρια που θα φτάσει πρώτη τους 7 πόντους με διαφορά τουλάχιστον δύο πόντων).

Η Γερμανίδα ισοφάρισε παίρνοντας τα επόμενα τρία σετ βολών σε 6-6, αλλά στην κρίσιμη βολή η Αννα βρήκε το απόλυτο κέντρο (μόνο αυτό βαθμολογείται) και με 8-6 πήρε το χρυσό.

«Είναι αλήθεια ότι δεν σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή μην πάθει τίποτε ο μπαμπάς(!) γιατί έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένη στο μπαράζ ώστε να μη χάσω και αυτή την ευκαιρία» είπε η Αννα Κορακάκη, που τον Φεβρουάριο ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας –από τις επίλεκτες γαρ αθλήτριες που καλούν εκεί οι γερμανικές ομάδες να τις ενισχύσουν, αλλά τώρα ήταν η σειρά της να πικράνει τους Γερμανούς.

Από το πρωί ήταν αλάνθαστη και έκανε απίστευτο αγώνα (ο προκριματικός στις ευθείες βολές ήταν από τους καλύτερους της καριέρας της). Στο μπαράζ με τη Γερμανίδα ήταν τέρας ψυχραιμίας και αμέσως μετά έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της για να πανηγυρίσουν, ενώ στο ολυμπιακό σκοπευτήριο του Ρίο οι Βραζιλιάνοι χόρευαν συρτάκι.

ΤΟ ΤΟΚΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ, Το μέλλον ανήκει στην 20χρονη Δραμινή που θα συνεχίσει να προσθέτει πολλές σελίδες χρυσής ιστορίας στο βιβλίο της. Οι διοργανωτές δεν είχαν προβλέψει έλληνα μεταφραστή γιατί δεν περίμεναν ότι θα πάρει μετάλλιο, αλλά η ίδια μίλησε και ελληνικά μετά την παρότρυνση των λίγων ελλήνων δημοσιογράφων γιατί ήθελε να ακουστούν τα ελληνικά στην άλλη άκρη του κόσμου, όπως ακούστηκε και ο Εθνικός μας Υμνος.

Στο μοναδικό σημείο που η ατσάλινη Αννα Κορακάκη λύγισε και δάκρυσε.

Λίγο νωρίτερα, σε μια κουβέντα που είχαμε με τον πατέρα της, μας έλεγε: «Αν δεν ήταν τόσο πεισματάρα και είχε προσέξει λίγο τη στάση του σώματος θα είχε πάρει το χρυσό και στο αεροβόλο».

Δεν πειράζει, κύριε Τάσο, το Τόκιο απέχει μόλις τέσσερα χρόνια.