Ενας εκ των κορυφαίων αθλητών του κόσμου στα -90 κιλά του τζούντο, που χαίρει του σεβασμού όλων των πρωταθλητών του αθλήματος, αρχίζει το απόγευμα (16.00) την 4η ολυμπιακή περιπέτειά του.

Ο Ηλίας Ηλιάδης, χρυσός ολυμπιονίκης στην Αθήνα (2004) και χάλκινος στο Λονδίνο (2012), μπαίνει στη μάχη της διεκδίκησης ενός ακόμη μεταλλίου παίζοντας στον πρώτο γύρο με αντίπαλο τον Κινέζο Τσανγκ.

Ο πρωταθλητής μας παίζει πλέον με όπλα την εμπειρία, το μυαλό και την τακτική και όχι απλά με τον νεανικό ενθουσιασμό και την τρομερή δύναμη που είχε όταν ξεκινούσε στους πρώτους του Ολυπιακούς, στην Αθήνα το 2004. Γνωρίζει καλά ότι με την τακτική του μπορεί να κάμψει την αντίσταση νεώτερων και δυνατότερων αντιπάλων και έχει τα φόντα να φτάσει και πάλι ψηλά.

Μεγάλο ντέρμπι και σήμερα για την εθνική μας ομάδα πόλο κόντρα στην κορυφαία ομάδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων την Ουγγαρία (14.20), η οποία μέχρι τώρα δεν έχει νικήσει αλλά ούτε έχει χάσει (δύο ισοπαλίες με Σερβία και Αυστραλία).

 Με νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει κάνει άλμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της, καθώς έχει και την ισοπαλία με τη Σερβία, η οποία δεν είχε νικήσει ούτε τους Ούγγρους.

Σήμερα (14.30) μπαίνει στη μάχη της ξιφασκίας με τα προκριματικά στο ξίφος ασκήσεων και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, ενώ ο Γιάννης Ταμουρίδης έχει την ατομική χρονομέτρηση (16.00) στην ποδηλασία.

Στην ιστιοπλοΐα συνεχίζει τις κούρσες του ο Μιτάκης στα Φιν, ενώ πρεμιέρα έχουν οι Μάντης και Καγιαλής στα 470, αλλά και η Σοφία Μπεκατώρου με τον Μιχάλη Πατενιώτη στο Nacra 17.

Τέλος στην κολύμβηση έχουμε τους προκριματικούς στα 200 μ. ύπτιο με συμμετοχή του Απόστολου Χρήστου και στα 200 μ. μεικτή με συμμετοχή του Ανδρέα Βαζαίου.