Τα θέμα του ντόπινγκ δεν διχάζει μόνο τα μέλη της ΔΟΕ και τους αρμοδίους στις διεθνείς ομοσπονδίες αλλά και τους αθλητές εδώ στο Ρίο.

Οπως είναι γνωστό, οι Ρώσοι είχαν μεγάλες απώλειες και στο κολύμπι από την υπόθεση «Εθνικό ντόπινγκ» που είχε αποκαλύψει η WADA (μέσω της έκθεσης του Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν που συμμετείχε στην ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας) και την περασμένη εβδομάδα αποκλείστηκαν επτά μέλη της αποστολής τους.

Μάλιστα ο Μάικλ Φελπς είχε τοποθετηθεί δημοσίως, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα με μια δήλωση που είναι λογικό να σχολιαστεί ιδιαιτέρως: «Θα σας μιλήσω ειλικρινά και θα σας πως ότι ποτέ στην καριέρα μου δεν σκέφτηκα ότι συμμετέχω σε ένα καθαρό άθλημα» είπε ο κορυφαίος ολυμπιονίκης όλων των εποχών ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης της ομάδας των ΗΠΑ Μπομπ Μπάουμαν είχε προσθέσει: «Το σύστημα έχει χαλάσει, έχει σπάσει και πρέπει να το φτιάξουν από την αρχή οι υπεύθυνοι και όχι να πετούν το μπαλάκι από εδώ και από εκεί». Ομως η κριτική και τα σχόλια συνεχίζονται από όλους και εδώ στο Ρίο όπου αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση της χρυσής ολυμπιονίκου στα 100 μ. πρόσθιο Λίλι Κινγκ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι ο συμπατριώτης της σπρίντερ Τζάστιν Γκάτλιν και αντίπαλο δέος του Μπολτ δεν θα έπρεπε να είναι εδώ και να διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα!

«Τι θέλετε να σας πω, το αν πιστεύω ότι αθλητές και αθλήτριες που έχουν πιαστεί να παραβιάζουν τους κανονισμούς ντόπινγκ αν θα έπρεπε να συμμετέχουν στην ομάδα μας; Οχι, δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είναι μαζί μας» ήταν η κατηγορηματική της απάντηση στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, όταν ρωτήθηκε αν ο Τζάστιν Γκάτλιν έπρεπε να είναι εδώ.

Θυμίζουμε ότι ο χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 100 μέτρα, δύο χρόνια αργότερα, το 2006, είχε πιαστεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και φυσικά τιμωρήθηκε. Εχασε τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο και επέστρεψε στο Λονδίνο όπου έχασε από τον Μπολτ. Φέτος θα διεκδικήσει ίσως με περισσότερες αξιώσεις από ποτέ, από τον Τζαμαϊκανό, το χρυσό στην κούρσα της μιας ανάσας.