Τα ισχυρότερα πυρά εκτοξεύονται από τους πρώην συντρόφους. Η βασική παραπάνω αρχή δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ. Τώρα αφορμή ήταν οι συντάξεις και η ΛΑΕ στην ανακοίνωσή της «καρφώνει» Κατρούγκαλο.

«Είναι απορίας άξιον πώς ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε ανακοίνωση του υπουργείου που ηγείται, αναφέρει ότι καμιά περικοπή δεν γίνεται στις κύριες συντάξεις. Αιδώς, κύριε Κατρούγκαλε»! γράφουν οι σύντροφοι της ΛΑΕ και δεν αφήνουν έξω από την πολεμική τους τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.

«Κάθε μέρα που περνάει αποφασίζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νέες περικοπές στις συντάξεις. Αυτή τη φορά, με εγκύκλιο του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου προβλέπεται ότι η εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ (μια εισφορά που δεν καταλήγει στον ΕΟΠΥΥ!) θα επιβάλλεται στο άθροισμα όλων των κύριων συντάξεων με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να δουν κι άλλες δραματικές μειώσεις.» Αυτά αποφασίστηκαν αμέσως μετά τις περικοπές στις επικουρικές του Αυγούστου για μία σειρά Ταμεία, όπως ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Αστυνομικών, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ κατά 40% και την περαιτέρω μείωση του εφάπαξ (συνολικά μέχρι σήμερα φτάνει το 60%)».

Μάλιστα οι της ΛΑΕ προβλέπουν μεγαλύτερες μειώσεις από τον Σεπτέμβριο στα επικουρικά ταμεία για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ενώ στο άμεσο μέλλον για τις κατώτερες συντάξεις προβλέπουν πως θα πέσουν κάτω και από το επίπεδο των 300 ευρώ. Γενικά αναμένεται θερμός Σεπτέμβριος και η ΛΑΕ φαίνεται πως μαρσάρει τη μηχανή της.

Περιοδεία για

να βρει hotspots

Οι πρόσφυγες ξανάρχονται και ο Γιάννης Μουζάλας πήρε τους δρόμους ψάχνοντας νέα hotspots για να τους βολέψει!

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής βρέθηκε στο Ηράκλειο, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη για το Μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και όλων των δημάρχων του νησιού.

Στην αρχική μελέτη που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση περιλαμβανόταν η δημιουργία πλήθους hotspots

σε όλη την Ελλάδα, αλλά στην πρώτη φάση δεν υπήρχε καμία αναφορά για δημιουργία hotspots στην Κρήτη. Ωστόσο στη δεύτερη φάση –λόγω της νέας έξαρσης –έχει προβλεφθεί η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στο νησί, παρά

τις οξύτατες αντιδράσεις κυρίως από παράγοντες του τουρισμού.

Δώστε άδεια

στον Λεβέντη

Δεν είναι μόνο ότι στάζει μέλι για τον «φίλο» του Αλέξη. Με κάθε ευκαιρία –εντός και εκτός Βουλής- στάζει φαρμάκι για το ΠΑΣΟΚ και την πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά.

Τι να κάνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης; Σχολίασε στο twitter την… ξεχωριστή σχέση που έχει αναπτύξει ο Πρωθυπουργός με τον Βασίλη Λεβέντη γράφοντας προχθές: «Γιαλαντζί αριστερός ο Α. Τσίπρας και ως εργοδότης… Ούτε τον 15Αύγουστο δεν δίνει άδεια στον Β. Λεβέντη!».