Την παρακμή του πολιτικού λόγου «διδάσκει» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μέσω των αναρτήσεών του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αλλά και των δελτίων Τύπου που προσωπικά εκδίδει από την οδό Αριστοτέλους. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του καλεί τους «αγωνιστές –λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας», τους ανθρώπους δηλαδή, που χωρίς «κομματικές παρωπίδες» διακρίνουν τα σαφή και συνεχόμενα σημάδια βελτίωσης να «στηρίξουν την προσπάθεια αυτή καθιστώντας σαφές στους εργατοπατέρες ότι δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

Κάπως έτσι οι γνώσεις του Πολάκη στην ανατομία μετατράπηκαν σε βέλη κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκου.

Ο δεύτερος είναι ο ενορχηστρωτής της πανελλαδικής καταγραφής των προβλημάτων και των ελλείψεων στο ΕΣΥ, ασκώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σκληρή κριτική για το έργο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ο Πολάκης με αφορμή τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ διαγιγνώσκοντας «πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ», σημειώνει ότι ο Γιαννάκος υποκινείται από «υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις “παροχής και λήψης υπηρεσιών” με το πολιτικό κατεστημένο».

Επιπλέον χαρακτηρίζει «γελοίες» τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι τα κόκαλα των «”αείμνηστων” εμπνευστών του ΕΣΥ τρίζουν εδώ και δεκαετίες και συγκεκριμένα από τότε που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετατράπηκε σε εθνικό σύστημα διακίνησης μαύρου χρήματος και διαπλοκής».

Για την Ιστορία μόνο, και για όσους δεν το ξέρουν, να σημειώσω ότι ο Πολάκης, τόσο ως ειδικευόμενος γιατρός όσο και ως εξειδικευμένος χειρουργός, υπήρξε επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος ανώτατων συνδικαλιστικών οργάνων στον χώρο των νοσοκομειακών γιατρών: μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Στον εαυτό του προφανώς απευθύνεται λέγοντας «πού ήσουν νιότη που ‘λεγες πως θα γινόμουν άλλος…»!