Σήμερα Παρασκευή στις 5.30 μ.μ. στην Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης κηδεύεται ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ένας από τους πιο ισχυρούς και δραστήριους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, που πέθανε χθες Πέμπτη σε ηλικία 84 ετών.

Ο εκλιπών, ιδρυτής της εταιρείας Pyramis ΑΕ, είχε επίσης μακρόχρονη δραστηριότητα στον χώρο της κτηματαγοράς αλλά και στον χώρο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Το 1996, όταν το κενό της Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά τον Τύπο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, μαζί με τους Χρήστο Λαμπράκη και Γιώργο Μπόμπολα ίδρυσαν την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ που εξέδιδε τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και κατασκεύασε μια υπερσύγχρονη και πλήρως καθετοποιημένη εκτυπωτική και παραγωγική μονάδα στη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς με την ονομασία Φίλιππος.

Ο Μπακατσέλος, μεταξύ πολλών άλλων, υπήρξε πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος για δύο θητείες, αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το 1989 ώς το 1993 καθώς και πρόεδρος του αθλητικού σωματείου Αρης. Ηταν επίσης πρόεδρος της Helexpo ΔΕΘ, επίτιμος γενικός πρόξενος του Βελγίου στη Βόρεια Ελλάδα και πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου.