Πειθαρχικά ελεγχόμενοι είναι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος και άλλοι δύο συνάδελφοί του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε πειθαρχική δίωξη σχετικά με την αναβολή της πολύκροτης δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Η εμπλοκή του συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού (σ.σ. δεν είναι η πρώτη φορά που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα) δεν έχει να κάνει με δικές τους πράξεις ή παραλείψεις, αλλά είναι ex officio, λόγω, δηλαδή, της θέσης του.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, όπως είναι γνωστό, μετά τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί από την αναβολή της υπόθεσης λόγω μη έγκαιρης μετάφρασης του βουλεύματος για τους γερμανούς κατηγορουμένους, είχε διατάξει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης τής Siemens επ’ αόριστον.

Την έρευνα διενήργησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, η οποία κάλεσε τους τρεις συναδέλφους της να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις και να διατυπώσουν θέσεις για την υπόθεση αυτή.

Πάντως, όπως λένε με νόημα δικαστικές πηγές, ο χορός των πειθαρχικών διώξεων καλά κρατεί. «Δείγμα κι αυτό –συνεχίζουν –της κρίσης που επικρατεί εδώ και καιρό στο εσωτερικό του οίκου της Θέμιδας».